PİYASALAR

  • BIST 10010647.91-0.31%
  • ALTIN2450.2550%
  • DOLAR32.6230%
  • EURO34.9880%
  • STERLİN41.1420%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Vergi düzenlemesi TBMM'ye geliyor
Vergi düzenlemesi TBMM'ye geliyor

Vergi düzenlemesi TBMM'ye geliyor

Vergi düzenlemesi bayram tatilinden sonra Meclis gündemine gelecek. Orta Vadeli Program'la uyumlu hazırlanan düzenlemeye ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı.

A+A-

Bayram tatilinden sonra meclis mesaisi hız kazanacak. Vergi düzenlemesi genel kurul gündemine gelecek. Vergide yeni dönem için geri sayım hızlandı.

 

YILMAZ DETAYLARI PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Gündeminde meclis gündemine gelecek vergi düzenlemesi vardı. Yılmaz, "Geçen yıl Orta Vadeli Program hazırlık sürecinde; çalışan ve işveren kesim temsilcileri ile yaptığımız istişarelerde, üzerinde uzlaşılan önerilerden biri, vergi adaletini güçlendirecek şekilde doğrudan vergilerin payının artırılması olmuştu. 2023 Eylül ayında ilan ettiğimiz OVP'de bu politikayı resmi dokümanımıza dahil ettik ve kamuoyu ile paylaştık. Bir süredir hazırlıkları yapılan, etki analizleri tamamlandıktan sonra Meclis'imizin takdirine sunulacak olan vergi düzenleme taslakları, esas itibarıyla bu politikayı yansıtmaktadır. Teknik çalışmalarda doğal olarak çeşitli alternatifler değerlendirilmektedir." İfadelerini kullandı.

SPEKÜLASYONLARA CEVAP OLACAK

Yılmaz vergi adaleti ile birlikte ekonomide dezenflasyon sürecin hızlanacağına dikkati çekti. OVP'de ilan ettiğimiz yedi öncelikli başlık altında 81 reform tedbirini ilgili kurumlarımızla birlikte yakından takip ediyoruz. Söz konusu düzenlemelerin 20 tanesi ilk çeyrek itibarıyla tamamlanmıştır. OVP'de ilan edilen 81 reformun 20'sinin tamamlandığını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.