PİYASALAR

  • BIST 10010680.911.85%
  • ALTIN2455.4431.02%
  • DOLAR32.844-0.05%
  • EURO35.2440.36%
  • STERLİN41.6120.34%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diyarbakır'daki korkunç yangında ölü sayısı 12'ye yükseldi! Bakan Koca'dan açıklama
Diyarbakır'daki korkunç yangında ölü sayısı 12'ye yükseldi! Bakan Koca'dan açıklama

Diyarbakır'daki korkunç yangında ölü sayısı 12'ye yükseldi! Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'daki anız yangını faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e yükseldiğini açıkladı.

VEFAT SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Bakan Koca yaptığı açıklamada; "Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

5 HASTA ENTÜBE EDİLDİ

Diyarbakır ve Mardin sınırındaki köylerde yaşanan yangınlar nedeniyle şu anda Diyarbakır'da 3'ü entübe 5 hastanın yoğun bakımda olduğunu aktaran Koca, Şanlıurfa'da da bir hastanın entübe olarak tedavi gördüğünü aktardı.

Yangınlar nedeniyle olay yerlerine Diyarbakır'dan 24 ambulans ve 3 UMKE Timi ile Mardin'den 15 Ambulans ve 4 UMKE Timi görevlendirildiğini belirten Koca, yangınların ilgili birimler tarafından söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Koca, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi, yaralılara geçmiş olsun dileklerini sundu.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Y Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunç, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Kaynak:Haber7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.