PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2507.4690.95%
  • DOLAR32.5760.13%
  • EURO34.7750.14%
  • STERLİN40.356-0.62%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. UYAP VATANDAŞ PORTALI
UYAP VATANDAŞ PORTALI

UYAP VATANDAŞ PORTALI

Adalet Bakanlığı’nın sunduğu hizmetlerden biri olan Uyap Vatandaş Portalı; vatandaşların internet ortamında ülke çapında yargı kurumlarına ulaşmalarına hizmet eden bir portaldır.

A+A-

Uyap Vatandaş Portalı E-Devlet Şifresi / Mobil İmza / E-İmza / ve E-Devlet Üzerinden girişi mümkün kılar.

Vatandaşlar Uyap Vatandaş Portalı aracılığı ile dava bilgilerini inceleyebilir, ve dava hakkındaki gelişmeleri güncel olarak diledikleri an takip edebilirler.

Vatandaşın Uyap Vatandaş Portalı ile edinebilecekleri bilgiler Nelerdir?

Vatandaşlar Uyap Vatandaş Portalı ile davaların duruşma tarihlerini, davalarının konularını ve dosyaları temyize gitmiş ise dosyalarının Yargıtay’dan dönüp dönmediği bilgisine kolayca ulaşabilirler.

Uyap Vatandaş Portalı bilgi sistemi ile davaları hakkında online bilgi sahibi olabildikleri gibi açacakları bir dava için gerekli olabilecek tüm belgelerin neler olduğu bilgisine de sahip olabilirler. Dava açılırken gerekli masrafları öğrenerek kötü sürprizlere maruz kalmaktan kurtulurlar.

Adliye binalarının yolunu aşındırmadan zaman ve emek tasarrufu sağlayarak güncel ve sağlıklı bilgi edinmenin en güvenilir yolu Uyap Vatandaş Portalıdır.

Uyap Vatandaş Portalından Nasıl Yararlanabilirim?

Uyap Vatandaş portalından faydalanmak için T.C vatandaşı olmak yeterlidir.

E-devlet şifresi

Elektronik imza

Mobil imza

 

E-Devlet Şifresi Nedir?Devlet tarafından vatandaşlara sağlanan bir kolaylık olarak vatandaşın devlet hizmetlerine online olarak ulaşmasını sağlayan bir şifredir. Bu şifreyi edinmek için Nüfus cüzdanınızla birlikte PTT müdürlüklerine giderek şifreyi kolayca temin edebilirsiniz. 2TL karşılığında edinebileceğiniz bu şifreyi kaybettiğinizde ya da unuttuğunuzda yeniden PTT müdürlüklerine başvurarak şifre edinebilirsiniz.

Elektronik İmza Nedir?

Elektronik imza elle attığınız ıslak imza kadar hukuki geçerliliği olan bir imzadır.E-imza edinebileceğiniz kurum Türkkep’tir. Türkkep müşteri hizmetler ile iletişime geçerek e-imza edinebilirsiniz.

Mobil İmza Nedir?

Yine kanuni niteliği olan Mobil imza cep telefon operatörleriyle irtibata geçerek kolayca alınabilen elektronik imzadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.