PİYASALAR

  • BIST 1009121.680.46%
  • ALTIN2324.2220.76%
  • DOLAR32.360.11%
  • EURO34.922-0.44%
  • STERLİN40.916-0.39%
  1. HABERLER

  2. UETD Genel Merkezi'ne çirkin saldırı
UETD Genel Merkezi'ne çirkin saldırı

UETD Genel Merkezi'ne çirkin saldırı

A+A-

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin Köln'deki genel merkez binasına terör saldırısı düzenlendi.


Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde bulunan genel merkez binasına boya, taş ve sopalarla saldırı düzenlendi. 

Güvenlik kamerası kayıtlarından yapılan tespite göre, binaya saat 05.20 ile 08.00 sıralarında kimliği bilinmeyen kişilerce iki kez saldırıldı.
Saldırılarda binanın bazı camları kırıldı, giriş kapısı hasar gördü ve duvarlara yazılar yazıldı.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, olayı duyar duymaz geldiği genel merkez önünde yaptığı açıklamada, bunun bir terör saldırısı olduğunu vurguladı.
Saldırının son dönemlerde UETD şubelerine yönelik 10. saldırı olduğunu ifade eden Sırakaya, "Bugün saat 05.23 ve 07.48'de binaya iki kez saldırıda bulunulduğunu tespit ettik. Duvarlara yazılar yazılırken arabaların da geçtiğini biraz önce kamera kayıtlarından gözlemleme imkanımız oldu. Bu parolalar yazılırken araç kullananların olaya hiçbir şekilde müdahil olmadıklarını gözlemledik. Bunun da çok manidar olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

UETD Genel Başkanı bu saldırının bir terör saldırısı olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:
"Olayın, bir terör saldırısı noktasında görmeden sadece adi bir suç olarak telakki edilmesini UETD olarak asla kabul etmeyeceğiz. Bu bir terör saldırısıdır ve terör saldırılarının bir sonraki hedefi şahsımıza yönelik, ailemize yönelik veya vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı olmasından büyük bir endişe duyduğumuzu ifade ediyoruz. Bu konuda devlet güvenlik birimlerinin çok ciddi anlamda bu terör örgütlerine karşı da gerekli önlemleri alması gerektiğini de ifade ediyoruz.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.