PİYASALAR

  • BIST 10010851.78-0.19%
  • ALTIN2506.4530.2%
  • DOLAR32.658-0.02%
  • EURO35.3240.42%
  • STERLİN41.7420.54%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'den Almanya ve UEFA'ya 'Bozkurt' ayarı: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı
Türkiye'den Almanya ve UEFA'ya 'Bozkurt' ayarı: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Türkiye'den Almanya ve UEFA'ya 'Bozkurt' ayarı: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, UEFA'nın, milli futbolcu Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açmasına sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Alman makamları tarafından Merih Demiral'a gösterilen tepkilerin yabancı düşmanlığı içerdiği vurgulandı. Konuyla ilgili olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

A+A-

A Milli Futbol Takımı, Avusturya'yı 2-1 yenerek EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi.

Merih Demiral, bir Avrupa Şampiyonası maçında 2 gol atan ilk milli futbolcu oldu.

UEFA, Merih Demiral'in gol sevincini bozkurt işaretiyle paylaşması hakkında soruşturma başlattı.

UEFA konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ALMANYA VE UEFA'YA SERT TEPKİ

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez." ifadesine yer verildi.

Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023'te yayımladığı rapora atıfta bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"(Raporda) Her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve 'bozkurt' işareti Almanya'da yasaklı bir simge değilken, Demiral'a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir. Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz."

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Diplomatik kaynaklar, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın UEFA'dan Merih Demiral'a yaptırım talebi sonrası konuyla ilgili olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.