PİYASALAR

  • BIST 10010779.290.92%
  • ALTIN2463.5670.33%
  • DOLAR32.808-0.08%
  • EURO35.151-0.26%
  • STERLİN41.5-0.37%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye ile Endonezya yıllık ticaret hedefi: 10 milyar dolar
Türkiye ile Endonezya yıllık ticaret hedefi: 10 milyar dolar

Türkiye ile Endonezya yıllık ticaret hedefi: 10 milyar dolar

Türkiye, ticari diplomasisini genişleterek önemli kazanımlar elde ediyor. Endonezya da bu ülkelerin içinde yer alıyor. İki ülkenin ticari hedefi de artırılarak tekrar güncellendi.

A+A-

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan, Türkiye  ile Endonezya  arasındaki ticaret hacmine ışık tuttu.

Türkiye'nin Endonezya'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden birisi olduğunu, bu durumun dostluğu pekiştirdiğini kaydeden Küçükcan, 2025 yılında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yılını kutlayacaklarını ifade etti.

"Beklentimiz önümüzdeki yıllarda ikili ticareti 10 milyar dolara çıkarmak"

 

Büyükelçi Küçükcan, son yıllarda iki ülke arasında ekonomik ilişkilerde ciddi artış ve olumlu gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

Bugün itibarıyla Türkiye ile Endonezya arasındaki ticaret hacmi aşağı yukarı 1,5 milyar dolar civarında. Ama bizim beklentilerimiz ve planlarımız G-20 üyesi ülkeler olarak önümüzdeki yıllarda ikili ticareti 10 milyar dolara çıkarmak. Bunun için pek çok çalışma gerçekleştiriliyor.

Eğitim ve kültür çalışmaları devam ediyor

Küçükcan'ın açıklamalarına göre, bugün Türkiye'de 4 bin 500 Endonezyalı öğrenci üniversitelerimizde eğitim görüyor. Yakın zamanlarda Maarif Vakfı desteğiyle Endonezya Üniversitesi bünyesinde Türkiye Çalışmalar Merkezi kuruldu.

Türkiye'nin savunma ürünlerine yoğun ilgi

İki ülke arasındaki en güçlü ilişki ağlarından birisinin savunma sanayi olduğundan bahseden Küçükcan, Endonezyalı yetkililerin Türkiye'deki savunma sanayii ürünlerini çok yakından takip ettiğini dile getirerek şöyle konuştu:

İki ülke arasında siyaset, ekonomi, kültür, güvenlik, teknoloji, eğitim alanında pek çok anlaşma yapılacak, pek çok proje ortaya konacak. Önümüzdeki yıllarda biz iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha güçlenerek devam edeceğini düşünüyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.