PİYASALAR

  • BIST 1009908.811.98%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye-Hollanda ilişkileri normalleşiyor
Türkiye-Hollanda ilişkileri normalleşiyor

Türkiye-Hollanda ilişkileri normalleşiyor

Türkiyenin Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Türkiye ile Hollanda arasındaki normalleşme sürecinin olumlu bir gündemi de bununla beraber getirmesini ümit ettiğini söyledi.

A+A-

Hollandada bu hafta göreve başlamış olan Başkonsolos Yılmaz, basın mensupları ile birlikte olduğu tanışma toplantısında, Türkiye ile Hollanda arasındaki normalleşme sürecini de değerlendirdi.


Yılmaz, iki ülke arasındaki yeni dönem konusunda ümitli olduğunu belirterek, Bu süreçle ahenkli olarak Türkiye-Hollanda ilişkilerine mahalli düzeyde katkı sağlamak için çaba edeceğim. dedi.


İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin Hollandada yaşayan Türk toplumuna da çıkarı olacağına inandığını kaydeden Yılmaz, Türk toplumu bu süreçte çok yoruldu ve yıprandı. Toplumumuzun Hollanda’da siyasi, kültürel ve ekonomik yaşama tam intibak etmesi, bu çerçevede mahalli makamlarla yapıcı bir iletişim içinde olması için aşamalar atmak önemli. Bunun için kolaylaştırıcı rol oynamak istiyoruz. ifadesini kullandı.


Yılmaz, Hollandada yaşayan Türk toplumundan en büyük beklentisinin kendilerini ilgilendiren önemli konularda bağlantı olabilmeleri ve bir araya gelebilmeleri olduğuna dikkat çekerek, “Birlik olursanız görüşlerinizi nakletme gücünüz artar ve daha iyi anlaşılırsınız. Hollanda’nın önemli bir faktörü olan Türk toplumu ile bu amaç istikametinde bir araya gelmek için sabırsızlanıyorum.” diye konuştu.

Toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür eden Yılmaz, görev süresi süresince en önemli önceliğinin bulunmuş olduğu ülkedeki Türk toplumu ile kucaklaşmak ve onların sorunlarıyla ilgilenmek olduğunu vurguladı.

 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.