PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670.03%
  • DOLAR32.335-0.05%
  • EURO34.7430.01%
  • STERLİN40.513-0.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TSK o kareleri resmi internet sitesi üzerinden paylaştı
TSK o kareleri resmi internet sitesi üzerinden paylaştı

TSK o kareleri resmi internet sitesi üzerinden paylaştı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde büyük coşkuyla kutlanıyor. Büyük Taarruz’un 96’ncı yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Büyük Taarruz’un az bilinen fotoğraflarını paylaştı.İşte o kareler..

A+A-

Besbelli ki yeni Türk Devleti'nin genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları Cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır." (Mustafa Kemal Atatürk)

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATAŞE) Başkanlığı arşivlerinden verilen fotoğraflarda, "Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi" olarak nitelendirilen büyük zafere ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Büyük zaferin 96’ncı yılı: TSK bu kareleri paylaştı

Fotoğraflar arasında Atatürk’ün Çay’da konuşlu 1’inci Ordu Karargâhı’nda askeri bandoyla karşılanması, Büyük Taarruz sabahı Kocatepe’de gözetleme yerine çıkışı ve İsmet İnönü de yer aldı.

Atatürk’ün 1’inci Ordu Sancağı’nın yanındaki görüntülerinin de bulunduğu albümde bir süvari birliğinin safta duruşu, piyade birliğinin tüfek çatışı, askeri fabrikada fişek yapımı dikkati çeken diğer fotoğraflardan oldu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.