PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump'tan idam cezası teklifi
Trump'tan idam cezası teklifi

Trump'tan idam cezası teklifi

Son günlerde ABD'de bir hafta içerisinde artan ateşli silahlarla işlenen üç katliam karşısında sessiz kalmakla eleştirilen Başkan Donald Trump’tan ilginç bir öneri geldi.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Teksas ve Ohio'da 29 can alan ve onlarcasını yaralayan katliamların altından beyaz ırkın üstünlüğünü savunanlar çıkarken sosyal medyadan attığı tweetlerde bu saldırıları terörizm diye nitelememiş bulunan Başkan Donald Trump, 'yeterince kınamadığı' eleştirileri üzerine Beyaz Saray'da bir toplantı gerçekleştirmek zorunda kaldı.

Bütün ABD vatandaşlarının ırkçılığı, beyaz ırkın üstünlüğü savunuculuğunu ve bağnazlığı kınamak zorunda olduklarını söyleyen Trump, "Bu uğursuz ideolojiler yenilgiye uğratılmak zorunda"  yorumunda bulundu.

Trump'tan idam cezası teklifi

ABD’deki 'Kırmızı bayrak' yasa tasarısı bir kişinin başkalarına zarar verme potansiyeli olduğu durumda mahkeme yoluyla ateşli silahlardan mahrum kalması anlamına geliyor.

Katliam sonrası Trump, Adalet Bakanlığına sosyal medya ile çalışma emri verdiğini belirterek, saldırganların önceden yakalanmasının amaçlandığını bunun yanında bu gibi kişiler için idam cezası uygulanması gerektiğini açıkladı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.