PİYASALAR

  • BIST 1009808.460.94%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. Trump'a bir tepki de Cumhuriyetçi senatörlerden geldi
Trump'a bir tepki de Cumhuriyetçi senatörlerden geldi

Trump'a bir tepki de Cumhuriyetçi senatörlerden geldi

A+A-

Cumhuriyetçi senatörler McCain ve Graham, Trump'un aldığı mültecilere yönelik ayrımcı kararın ülkede derin bir yaraya dönüşeceklerinden endişe ettiklerini açıkladı.


ABD'de Cumhuriyetçi senatörler John McCain ve Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesini eleştiren ortak bir bildiri yayımladı.

İki eski başkan adayı Cumhuriyetçi senatörler McCain ve Graham, 7 Müslüman ülkeden gelen mültecilerin ülkeye kabulünü sınırlandıran başkanlık kararnamesine sert bir dille tepki gösterdi. 

Bildiride bu kararnamenin ABD'nin güvenliğine fayda sağlamaktan çok zarar vereceğini savunan McCain ve Graham, "Sonuç olarak bu başkanlık kararnamesinin teröre karşı mücadelede kendi kendimize açtığımız bir yaraya dönüşmesinden korkuyoruz." ifadesine yer verildi.

Bildiride, "Bizim DEAŞ'la mücadeledeki en önemli müttefiklerimizin büyük çoğunluğu DEAŞ'ın nefret ideolojisini reddeden Müslümanlardır." değerlendirmesi dikkat çekti.

McCain ve Graham, ABD'nin kendisi için tehdit oluşturmayan sığınmacılara sırtını dönmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu başkanlık kararnamesi kasıtlı olsa da olmasa da Amerika'nın, Müslümanların ülkemize gelmesini istemediği sinyalini gönderiyor." değerlendirmesini yaptı.

ABD Temsilciler Meclisine seçilen ilk Müslüman olan Minnesota Vekili Keith Ellison, Trump'ın vize yasağı kararına ilişkin, "Bu karar tamamen Müslümanlara yönelik bir yasak." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, "Eski başkanlık adayı John McCain ve Lindsay Graham'ın ortak bildirisi yanlış. Onlar göçmenlik meselesi hakkında maalesef zayıflar. Bu iki senatör her zaman 3. Dünya Savaşının başlamasına bakmak yerine enerjilerini DEAŞ, yasa dışı göçmenlik ve sınır güvenliği üzerine yoğunlaştırmalılar." mesajını paylaştı.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.