PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Trump, Hitler ile kıyaslanıyor'
'Trump, Hitler ile kıyaslanıyor'

'Trump, Hitler ile kıyaslanıyor'

A+A-

Meksikalılar, ABD Başkanı Trump'un Meksika sınırına duvar örme projesine ve genel politikalarına ilişkin değerlendirmesinde, Trump'un Hitler ile yarıştığını söyledi.


ABD Başkanı Trump'ın Meksika sınırına duvar örme projesinin başlaması, Meksika ile ABD arasındaki ipleri gerdi. Projeyi  "ırkçı ve bölücü" bulan Meksikalılar, Trump'ın kararlarını demokratik  geriye gidiş olarak görüyor.

Merkezi Washington'da bulunan araştırma şirketi Pew'in raporuna göre, ABD'de 30 milyondan fazla Meksikalı yaşıyor. Bunun yaklaşık 11 milyonu Meksika doğumlu göçmenler, geri kalanını ise ABD'de doğup vatandaşlık hakkı kazanan Meksikalılar oluşturuyor.

Tarihi Zocalo meydanında açıklama yapan Acil Sağlık Görevlisi Miguel Sanchez, Trump'ın kararlarının sadece Meksikalıları değil herkesi etkileyeceğine dikkati çekerek, "Evet Meksikalılar sınırdan kaçak olarak ABD'ye geçiyorlar ancak Trump'ın duvarı iki ülke arasındaki sınırı korumaktan çok ABD ile dünyanın geri kalanı arasına her açıdan set çekmiş olacak." dedi.

Sanchez, bu kararların kısa dönemde Meksika'ya olumsuz etki edeceğini ama uzun vadede kendilerinin kazançlı çıkacaklarını savundu.

Trump'ı da eleştiren Sanchez, "Trump, uzun zamandır Hitler ile kıyaslanıyor ve ben de öyle düşünüyorum." diye konuştu.

Lise öğrencisi Daniela Galicia da, Trump'ın projelerinin, Meksika'ya kendi ekonomik planlarına odaklanması için bir uyarı olduğunu kaydederek, "Bu duvar tabii ki kültürleri ayıracak. Çünkü diğer tarafta birçok arkadaşımız var. Bu ırkçı bir karar ve çok üzücü." diye konuştu.

Bu kararların geriye gidiş olduğunu da vurgulayan Galicia, "İnsanlık değerlerini geliştirmek yerine geriye gittiğimizi düşünüyorum." dedi.

Bazı Müslüman ülkelerden göçmen ve sığınmacı alınmasının engellenmesi girişimini de eleştiren Galicia, bu insanların ülkelerindeki sorunlardan ve çatışmalardan kaçtığını belirterek, "İnsanların birbirlerine yardım etmesi beklenir. Bu adil değil." ifadelerini kullandı.

Trump'ın duvarın parasını Meksikalılara ödetme planını da eleştiren Galicia, "Bu bizimle alay etmektir. Eğer duvar yapmak istiyorsan yap ancak bizim paramızla değil." dedi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.