PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2308.9241.45%
  • DOLAR32.3320.26%
  • EURO35.0930.03%
  • STERLİN40.8860.24%
  1. HABERLER

  2. Trafikte 'sivil denetim' başlıyor
Trafikte 'sivil denetim' başlıyor

Trafikte 'sivil denetim' başlıyor

A+A-

Ankara'dan İstanbul'a özel bir firmaya ait otobüsle seyahat eden sivil trafik polisi, sürücünün yaptığı trafik ihlallerini denetledi.


Sivil bir trafik polisi, Ankara'dan İstanbul'a, özel bir firmaya ait otobüsle seyahat ederek, sürücünün trafik ihlallerini denetledi.

Trafikte 'sivil denetim' başlıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda, toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri denetleme yapmaya başladı.

Bu uygulama kapsamında Ankara?dan İstanbul?a yolcu olarak seyahat eden sivil polis memuru, güzergahta otobüs şoförü tarafından yapılan ihlalleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı?na kadar takip etti. Yolculuğun bitiminde kendini tanıtan sivil polis, yolculara uygulama hakkında bilgi verdi.

"Yolculuk sırasında yaşanabilecek trafik kazalarını asgari seviyeye indirmeyi amaçlıyoruz"

Yolculuk sırasında yaşanabilecek trafik kazalarını asgari seviyeye indirmeyi amaçladıklarını ifade eden polis memuru Aslan Yılmaz, uygulamanın amacının uzun yolda otobüslerde yolculara emniyet kemerlerinin taktırılması ve bilinçlendirilerek alışkanlık haline getirilmesi olduğunu belirtti. Yaşanabilecek kazaların asgari seviyeye indirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ben ve arkadaşlarım Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığınca görevli olarak otobüse binmiş bulunmaktayız. Otobüs firması ve şoförünün bilgisi olmadan biletli bir şekilde yolculuğa başladık. Amacımız şoför ve yolcuların emniyet kemerinin takıp takmadıkları, yolcuların bu konuda uyarıp uyarılmadıkları konusunda çalışma yapmaktı. Ayrıca otobüs şoförünün yolculuk sırasında yapmış olduğu ihlalleri tespit ederek cezai işlem uygulamaktı.?? 

Uygulama kapsamında, otobüs şoförüne kapalı alanda tütün ürünü kullanmak ve emniyet kemeri takmamaktan toplam 190 lira ceza kesildi. 


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.