PİYASALAR

  • BIST 10010771.360.29%
  • ALTIN2449.214-1.76%
  • DOLAR32.8190.11%
  • EURO35.040.44%
  • STERLİN41.3970.7%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, ABD'de tutuklandı
Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, ABD'de tutuklandı

Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, ABD'de tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Eyüpsultan'daki trafik kazasında ölüme sebebiyet verdikten sonra ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'un Boston'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını açıkladı.

A+A-

İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, kazanın ardından annesi Eylem Tok ile birlikte Türkiye'den kaçtı.

Uzun süredir firari olan Cihantimur ve annesi Tok, ABD'de yakalandılar.

TUTUKLANDILAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'un Boston'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını açıkladı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran'da yapılacaktır. Bu duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD'den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz.

EYÜPSULTAN'DAKİ KAZ

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.