PİYASALAR

  • BIST 10010771.360.29%
  • ALTIN2449.214-1.76%
  • DOLAR32.8190.11%
  • EURO35.040.44%
  • STERLİN41.3970.7%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Meteoroloji saat verip uyardı! İstanbul, Ankara dahil birçok kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı
Meteoroloji saat verip uyardı! İstanbul, Ankara dahil birçok kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Meteoroloji saat verip uyardı! İstanbul, Ankara dahil birçok kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

Meteoroloji haritayı güncelledi. Bir çok ile ceviz büyüklüğünde dolu yağarken bazı illerde arabalar ve evler hasar gördü. 20 kentte sarı kodlu alarm verildi. İstanbul, dahil birçok il için de sağanak, gök gürültülü sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı. İşte Kurban Bayramı’nda beklenen hava durumu detayları…

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

SICAKLIK 12 DERECE DÜŞECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Ani sıcaklık değişimleri atmosferde önemli çalkantılara neden olur. Bugün İstanbul 34 - 35 derece hissedilen sıcaklık 45-46 derece nem arttı. Bu haftanın en sıcak günü. Bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli sağanak geliyor. Bu yağış yarın sıcaklığı 28 dereceye düşürecek” dedi.

Prof. Dr. Şen, Düzce’de sıcaklıkların 12 derece birden düşeceğini belirterek, “Batı Karadeniz’de de bugün aynı tehlike var. Düzce’de bugün 39 dere olan sıcaklık yarın 27 dereceye kadar düşecek.  Bu anı sıcaklık düşüşleri su baskınları yıldırım yerel dolu yağışı olasılığı var. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Kırklareli, Bilecik” ifadelerine yer verdi.

20 KENTTE SARI ALARM

Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Düzce


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.