PİYASALAR

  • BIST 10010503.110.54%
  • ALTIN2449.3010.57%
  • DOLAR32.5620.1%
  • EURO35.0270.18%
  • STERLİN41.324-0.12%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ticaret Bakanlığı açıkladı! Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar
Ticaret Bakanlığı açıkladı! Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar

Ticaret Bakanlığı’ndan berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin açıklama yapıldı. Daha önce pazar günleri açılması yasak olan berberler ile ilgili yeni bir karar alındı. İşte kararın detayları...

A+A-

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonları için flaş kararı açıkladı. Buna göre 1 Temmuz itibariyle salonların haftanın 1 günü kapalı olması Valilikler tarafından belirlenecek.

 İşte Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan o açıklama:

Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır.

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır.

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.