PİYASALAR

  • BIST 10010504.310.56%
  • ALTIN2449.3010.57%
  • DOLAR32.5620.1%
  • EURO35.0270.18%
  • STERLİN41.324-0.12%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eylem Tok bugün hakim karşısına çıkacak! Türkiye'ye iade edilecek mi?
Eylem Tok bugün hakim karşısına çıkacak! Türkiye'ye iade edilecek mi?

Eylem Tok bugün hakim karşısına çıkacak! Türkiye'ye iade edilecek mi?

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok, ABD'de bugün bir kez daha hakim karşısına çıkacak. ABD Dışişleri Bakanlığı, Massachussetts Bölge Başsavcılığına gönderdiği yazıda, Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesinin uygun olduğu belirtilmişti.

A+A-

İstanbul'da ATV kullanan bir gruba çarparak 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra ABD'nin Boston eyaletinde polis ekipleri tarafından yakalandı.

Eylem Tok  ve oğlu, ilk olarak 18 Haziran tarihinde Massachusetts eyaletinde hakim karşısına çıktı. Hakim Donald Cabell, Türkiye'nin şikayeti üzerine oğluyla birlikte tutuklanan Tok'un "tutukluluğunun devamına" karar verdi.

DURUŞMA 1 TEMMUZ'A ERTELENMİŞTİ 

Duruşma önce 27 Haziran'a daha sonra 1 Temmuz'a ertelendi.

YENİDEN HAKİM KARŞISINDA

Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine ilişkin ikinci duruşmanın, bugün Türkiye saati ile 21.00'da görülmesi bekleniyor. Eylem Tok'u yeni duruşmada iki farklı avukat savunacak.

ABD, EYLEM TOK'UN TÜRKİYE'YE İADESİNİ UYGUN GÖRDÜ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Massachussetts Bölge Başsavcılığına gönderdiği mektupta, İstanbul'daki ölümlü trafik kazasının şüphelisi Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine yönelik görüşlerini ortaya koydu.

Başsavcılığa gönderilen Tam Henen imzalı mektupta, "Türkiye hükümetinden gayriresmi alınan yeni bilgilere dayanarak" Eylem Tok'un iadesinin uygun olduğu belirtildi.

Mektupta, "(ABD) Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'nin başlangıçta iadesini talep ettiği Eylem Tok'a ilişkin her iki suçun da ABD ile Türkiye arasındaki suçluların iadesi anlaşması kapsamındaki gereklilikleri karşıladığını belirlediğini unutmayın." ifadesi yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.