PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670.03%
  • DOLAR32.335-0.05%
  • EURO34.7430.01%
  • STERLİN40.513-0.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sözleşmeli Memur Kurumlar Arası Geçiş Yapabilir mi?
Sözleşmeli Memur Kurumlar Arası Geçiş Yapabilir mi?

Sözleşmeli Memur Kurumlar Arası Geçiş Yapabilir mi?

Kurumlardaki sözleşmeli memurların istihdamına yönelik yer değiştirme konusu değerlendirildiğinde, sözleşmeli olarak çalışan memurların kurum içinde yer değiştirebilir.

A+A-

Kurumlar arasında yer değişikliği yapılamayacağı görülmektedir. Sözleşmeli memurlar hakkında, kurum içinde yer değişikliği yapılması için bazı haller gerekmektedir.

Sözleşmeli Memurlar Hangi Hallerde Yer Değişikliği Yapabilir?

Bu haller şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Sözleşmeli memurlar, kurum içinde aynı hizmeti yerine getiren ve aynı unvana sahip olan başka bir sözleşmeli memur ile yer değiştirebilmektedir. Kişilerin karşılıklı olarak yer değiştirme isteğinin onaylanabilmesi için bulundukları görevde en az 1 yıl çalışmış olmaları gerekmektedir.
  • Sözleşmeli memur, geçmek istediği birimde boş bir pozisyon olması halinde, sağlık problemleri nedeni ile kurum içinde yer değişikliği talep edebilmektedir. Ayrıca görev yapılan yerde mevcut sağlık sorununun tedavisine yönelik herhangi bir işlem yapılamadığının ibraz edilmesi gerekmektedir. Sağlık problemlerinin ortadan kalkması durumunda, sözleşmeli memurun, eski çalışma pozisyonunun bulunduğu il sınırları içindeki aynı unvan ve nitelikteki boş pozisyona yeniden atanabilmesi mümkündür.
  • Sözleşmeli memur, eş durumundan dolayı da kurum içinde yer değişikliği talebinde bulunabilme hakkına sahiptir. Bunun için, bu kişinin eşinin devlet memuru olması ve kurum içi değişikliğinin yapılamaması gerekmektedir. Sözleşmeli memurun bulunduğu pozisyonda en az 1 yıl çalışmış olması şartı da bulunmaktadır. Ayrıca sözleşmeli memurun geçiş yapacağı birimde aynı unvan ve hizmeti yerine getirebilmesi için boş pozisyon olmalıdır.
  • Sözleşmeli memurun can güvenliğinin tehlikede olduğunu düşünmesi halinde de yer değişikliği isteme hakkı bulunmaktadır. Bunun için, görev yaptığı yerde kendisinin ve bununla birlikte eşinin veya çocuğunun can güvenliğini tehdit eden bir unsur bulunduğu adli veya mülki idari makamlarca onaylanmalıdır.  Her yer değişikliği durumunda olduğu gibi bu durumda da geçiş yapılacak yerde aynı unvan ve hizmet biriminde boş pozisyon olması gerekmektedir.
  • Şehit eşleri de aynı unvan ve hizmet biriminde boş yer olması durumunda kurum içinde yer değişikliği yapabilmektedir.
  • Boş pozisyon olması durumunda, eşi vefat eden sözleşmeli memurlar da yer değişikliği talebinde bulunabilmektedir.
  • Sözleşmeli öğretmen pozisyonuna atanan kişiler ve sözleşmeli sağlık personelleri 4 yıl boyunca yer değişikliği talep edememektedirler.

Kaynak: Sözleşmeli Memur Kurumlar Arası Geçiş Yapabilir mi?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.