PİYASALAR

  • BIST 10010225.161.68%
  • ALTIN2432.0170.67%
  • DOLAR32.2520.12%
  • EURO34.8440.14%
  • STERLİN40.5210.13%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Selvi: Bugün Kamu Sendikacılığı Büyümüşse Memur-Sen Vesilesiyle Büyümüştür
Selvi: Bugün Kamu Sendikacılığı Büyümüşse Memur-Sen Vesilesiyle Büyümüştür

Selvi: Bugün Kamu Sendikacılığı Büyümüşse Memur-Sen Vesilesiyle Büyümüştür

EBS İstanbul 6 nolu Şube Dönem değerlendirmesi ve yüz yüze eğitim sürecine hazırlanmak amacıyla tertip edilen Yönetim Kurulları kademesindeki toplantılardan sonra bugün İş yeri temsilcileriyle bir araya geldi.

A+A-

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi'nin de katıldığı toplantıda ana gündem eğitimin genel sorunları ve enflasyon karşısında gelir kaybı artan kamu çalışanlarının sorunlarıydı.

Selvi, sendikal hafızayı tazeleyici, ülkemizdeki sendikal geçmişe dair bir kaç hususu hatırlattıktan sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu; iş yeri temsilcilerinden gelen soruları cevapladı.

Selvi yapmış olduğu konuşmasında "çalışma hayatında olacaksa iyi bir şey, Memur Sen üzerinden olacaktır. Eğitim hizmet kolunda bir gelişme olacak ise bu da Eğitim-Bir-Sen eliyle olacaktır." dedi. Dünyanın bir çok yerindeki sendikaları ziyaret etme imkanı bulduğunu dile getiren Selvi konuşmasının devamında;

"Her anlayıştan, inanç ikliminden ve coğrafyadan sendikaları gördüm. Bunun içerisinde ateist kimlikli sendikalar da oldu, Hristiyan veya başka dinlerden insanların ağırlıklı olduğu sendikalar da oldu.Türkiye'de olduğu gibi hiçbir ülkede kendi devletine hasımlık üzerinden, ülkesini zayıflatma ve dünya kamuoyuna küçük düşürmeyi hedefleyen hiç bir sendikaya rastlamadım."

Selvi, Eğitim-Bir-Sen’i diğer sendikalardan ayıran değerleri, sendikal duruşumuzu ve mücadelemizin referanslarının altını çizdiği konuşmasında;

"Bugün kamu sendikacılığı büyümüşse Memur-Sen vesilesiyle büyümüştür, diyerek 4688 sayılı Sendikalar Kanununun değişmesi gerektiğini, yetkili sendika olmanın gereğini dikkate alan, toplu sözleşme hukukunu yeniden kurgulayan değişikliklerin bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi.

Latif Selvi, "toplu sözleşme masasında müşahede ettiğim bir hususu paylaşmak istiyorum" diyerek devam ettiği konuşmasında;

"Masada yanımızda oturan diğer sendikaların tutum ve tavırları maalesef yeter ki Memur-Sen başarılı olmasın da ne olursa olsun.. Masada kamu işveren heyetine karşı çalışanların kazanımlarını artırmak adına sürdürdüğümüz pazarlıkta harcadığımız enerjinin daha fazlasını diğer sendikaların oluşturduğu bilgi kirliliği ve spekülatif haberlerle mücadeleye ayırmak zorunda kalıyoruz." dedi.

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.