PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2389.553-0.23%
  • DOLAR32.341-0.04%
  • EURO34.830.2%
  • STERLİN40.59-0.1%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Guaido'dan mektup gelirse değerlendirecek
Rusya, Guaido'dan mektup gelirse değerlendirecek

Rusya, Guaido'dan mektup gelirse değerlendirecek

Venezuela'daki muhalif liderin Rusya'ya mektup göndermesini değerlendiren Kremlin sözcüsü Peskov, "Böyle bir mektup almadık. Eğer bir mektup alırsak değerlendiririz. Rusya'nın Venezula'daki ortağı Nicolas Maduro ve onun hükümetidir" dedi.

A+A-

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Venezuela'da kendisini  ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'dan mektup almadıklarını  belirterek "Eğer bir mektup alırsak değerlendiririz. Ancak Guaido'yu devlet  başkanı olarak tanımıyoruz." dedi. 

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada,  Venezuela'da yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın, Venezuela'nın altın satışıyla ilgili herhangi bir  bağlantısının bulunmadığını belirten Peskov, "Bu konuya ilişkin bir bilgimiz yok.  Ancak Venezuela altın satmak istiyorsa bu onların egemenlik hakkıdır." diye  konuştu.

Guaido'nun Rusya ve Çin'e birer mektup göndererek destek istediğine  yönelik açıklamalarını değerlendiren Peskov, "Böyle bir mektup almadık. Eğer bir  mektup alırsak değerlendiririz. Ancak Guaido'yu devlet başkanı olarak  tanımıyoruz. Rusya'nın Venezuela'daki ortağı Nicolas Maduro ve onun hükümetidir."  ifadelerini kullandı.

Rusya'nın, Venezuela'daki siyasi gelişmelerden bağımsız olarak bu  ülkeyle ilişkilerini sürdüreceğine işaret eden Peskov, "Her durumda, bu ülkedeki  politik duruma ilişkin gelişmelere bakılmaksızın, ticari ve ekonomik  ilişkilerimizin ve karşılıklı iş birliğinin devam etmesini umuyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.