PİYASALAR

  • BIST 10010336.50.68%
  • ALTIN2400.893-0.46%
  • DOLAR32.265-0.16%
  • EURO34.686-0.36%
  • STERLİN40.344-0.62%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Özel Okullarda Ücret İadesi Yapılabiliyor!
Özel Okullarda Ücret İadesi Yapılabiliyor!

Özel Okullarda Ücret İadesi Yapılabiliyor!

Yeni tip Covid-19 salgını süresi boyunca eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime son vermesi ve online eğitime geçiş yapması ile beraber, eğitim kurumları ile veliler arasında bazı sorunlar yaşanmaya başladı.

A+A-

Uzaktan eğitim süresi boyunca veliler ile eğitim kurumları arasında bazı sorunların yaşandığı bilinirken bu konuların en başında özel okullardaki ücretler geliyor. Sınava girmeye hazırlanan öğrencilerin uzaktan eğitim nedeni ile başarısının düştüğü dile getirilirken aynı zamanda aileler de bu süre zarfında okullara yatırdıkları ücretlerin geri iadesini istedi. Konuyla ilgili olarak adım atan aileler, resmi bir gelişme beklerken bu kapsamda bilirkişi raporuna göre yatırılan bedelin bir bölümü geri alınabiliyor.

Heyetten Rapor Geldi

İzmir Tüketici Hakem Heyeti’nin bilirkişi raporu incelendiğinde, ailelerin özel okul ücretleri iadesi ile ilgili kafalarına takılan pek çok detay yanıtlanıyor. Özel okullara servis, yemek ve kırtasiye ücreti de dahil olmak üzere önemli ödemeler yapan veliler, salgın süresi boyunca online eğitimin sürmesi nedeniyle ücretlerin iadesini talep ediyor.

Sorunlar Yaşandı

Online eğitim sebebiyle veliler, öğrenciler ve eğitim kurumları arasında gergin günler yaşanıyor. Sınava girecek öğrencilerinin başarısının düştüğünü iddia eden veliler, okullardan ücret iadesi talep ediyor. İzmir Tüketici Hakem Heyeti’nde bilirkişi tarafından hazırlanan rapor kapsamında da, velilerin yemek, servis ve kırtasiye gibi kalemlerde yaptıkları ödemelerin 2020 yılı Eylül ayından bu yana alabildiği dile getiriliyor. Her okulda yüzde 30 ile 55 arasında olmak üzere giderlerin azaldığı belirtilirken, bu kapsamda bazı okullarda hala servis ve yemek ücretlerinin iade edilmediği de biliniyor.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.