PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. 'Onlar tahmin yapar, millet onları şaşırtabilir'
'Onlar tahmin yapar, millet onları şaşırtabilir'

'Onlar tahmin yapar, millet onları şaşırtabilir'

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlarla ilgili konuştu.


Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarını (EMITT) ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, dünyanın sayılı fuarlarından biri olarak nitelediği EMITT'in uluslararası kabul anlamında çok başarılı geçtiğini, Türkiye'nin ve fuara katılan ülkelerin tanıtımına katkıda bulunan güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine ilişkin olarak Bakan Avcı, değişkenler üzerinden tahmin yapıldığını , ellerindeki verilerin ne kadar tutarlı, veriler arasındaki ilişkilerin hangi düzeyde kurulduğunun ayrı bir tartışma konusu olduğunu aktararak "Bize ulaşan, bizdeki veriler öyle demiyor ama onların elindeki veriler farklı olabilir" diye konuştu.

Bugünün teknolojisiyle geriye doğru simülasyonlar yapmanın mümkün olduğunu ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"Farz edelim ki 14 Temmuz 2016'da var olan bütün değişkenleri biz bu araştırma kuruluşlarının önüne koysaydık. 'Yani Türkiye'de 24 saat şu kadar hareketli tugayı ele geçirmiş olan, şu kadar hain şöyle bir darbe teşebbüsünde bulunacak, şunlar yaşanacak. Siz bundan sonra 16 Temmuz'a ilişkin nasıl bir kestirimde bulunuyorsunuz?' diye sorsaydık. Çizecekleri tablo bütün 14 Temmuz verileriyle, yapacakları açıklamalar, herhalde 16 Temmuz'da Türkiye'nin gerçekten yaşadıklarıyla, 16 Temmuz, sonrası ve bugün yaşadıklarımızla, çok alakalı olmayan, çok karanlık ve kötümser birtakım senaryolar üreteceklerdi. Haklı da olacaklardı. O ölçülebilir değişkenler içerisinde gerçekten öyle kestirimler yapılması gerekebilirdi ama ne oldu? Masanın üzerine konması mümkün olmayan bir değişken, Türk milleti devreye girdi. Onların muhtemel skalalarının çok dışında bambaşka bir Türkiye'nin kapılarını açtı. Yani onlar tahminler yaparlar ama zaman zaman böyle işte, milletler onları şaşırtabilir. İnşallah turizm ve diğer alanlarda da bu tür karanlık veya kötümser tahminlerin tutmadığını, milletin ve Türkiye'nin şaşırtmaya devam edeceğini hep birlikte görürüz." 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.