PİYASALAR

  • BIST 1009728.10.86%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Atlantik ötesi güvenliği için kritik bir zamandayız
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Atlantik ötesi güvenliği için kritik bir zamandayız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Atlantik ötesi güvenliği için kritik bir zamandayız

A+A-

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, gelinen dönemde NATO ittifakının güçlü bir şekilde devamının zorunluluğuna vurgu yaptı.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesi Brüksel'deki NATO Karargahı girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

NATO ittifakının güçlü bir şekilde devam etmesinin zorunluluk olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, "Atlantik ötesi güvenliği için kritik bir zamandayız. İttifakın değişen zorluklar karşısında güçlü ve esnek olmasını sağlamak için gerekli kararları alacağız." diye konuştu.

Stoltenberg, güçlü bir NATO ittifakının gerek Avrupa'nın gerekse Kuzey Amerika'nın güvenliği için yararlı olduğunu, NATO'nun ortak savunma uygulamalarını son iki yıldır ciddi ölçüde artırdığını, yıllardır düşüş gösteren savunma harcamalarının artık yükselmeye başladığını söyledi.

Stoltenberg, terörle mücadelede NATO'nun terörle mücadeleye katkı sağlamak için Napoli'de veri paylaşım merkezi kurma kararı alacağını belirtti.

Siber güvenliğin NATO için önemli olduğuna işaret eden Stoltenberg, 2016'da NATO'ya karşı ayda 500 siber saldırı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Yapılan son anketlerde Ukrayna halkının NATO'ya güveninin azaldığına yönelik bir soruya Stoltenberg, "NATO, Ukrayna ile güçlü bir ortaklık geliştirdi. NATO, Ukrayna'ya hem siyasi hem de fiili destekler sağlıyor. İttifak, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve Minsk ateşkes anlaşmasının tam uygulanmasını destekliyor. Ukrayna, demokratik bir toplum. Demokratik toplumlarda, farklı görüşler, fikirler ve açık siyasi tartışmalar olması beklenir. Ukrayna'ya yönelik taahhütlerimize bağlıyız." yanıtını verdi.


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.