PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.5241.39%
  • DOLAR32.3450.29%
  • EURO35.0630.06%
  • STERLİN40.9940.56%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. 'Minik Picasso' Mikail Akar dünya sanat camiasının ilgi odağı oldu
'Minik Picasso' Mikail Akar dünya sanat camiasının ilgi odağı oldu

'Minik Picasso' Mikail Akar dünya sanat camiasının ilgi odağı oldu

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan 7 yaşındaki Mikail Akar, sanat camiasında "Minik Picasso" olarak tanınıyor ve resimleri binlerce avroya alıcı buluyor.

A+A-

Başarısıyla sadece Almanya'da değil, dünyanın önde gelen basın kuruluşlarında da haber olan Erzurumlu Mikail Akar ile ailesi, "Cologne Kiss You" temasıyla Köln'de açılan 12'nci resim sergisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Resim yapmayı, özellikle de figür resimleri yapmayı çok sevdiğini belirten Mikail Akar, "Sergilerimde kalabalık görmek hoşuma gidiyor, herkesin bana ilgi göstermesi beni gururlandırıyor." dedi.

Büyüyünce futbolcu olmak istediğini dile getiren Akar, "Futbolculardan en çok Ronaldo'yu seviyorum." diye konuştu.

Mikail'in annesi Elvan Akar da oğullarının kendini zaten ressam olarak gördüğünü, bu yüzden büyünce futbolcu olmak istediğini söyledi.

Elvan Akar, oğulları Mikail'in yeteneğini keşfettikleri anı ise şöyle anlattı:

"Mikail'in dördüncü yaş gününde ona bir hediye almayı düşündük. Farklı bir şey olsun istedik ve resim yapmayı çok sevdiği için ona küçük bir tuval aldık. Dört çeşit boya aldık. Mikail öyle bir resim yaptı ki, eşim bile onun yaptığına inanmadı, benim yaptığımı zannetti. Bu resmi sosyal medyada paylaştık ve bu resme ilgi çok oldu. Resmi 4 yaşındaki oğlumuzun yaptığına başta kimse inanmadı. Daha sonra Mikail tekrar bir resim yapmak istedi, ona tekrar tuval aldık, 'bana daha büyük bir tuval alın' dedi ve biz de aldık. Yetenekli olduğu, 3 sene önce ortaya çıktı. Biz de anne ve babası olarak Mikail'in arkasında durduk ve her zaman destek verdik."

Mikail'in yaptığı resimlerin binlerce avroya alıcı bulduğunu belirten Akar, "Bu fiyatları biz kendimiz biçmiyoruz, otoritereler bu resimlerin fiyatını belirliyor. Düşünün dünyanın bir ucunda 7 yaşındaki çocuğunuzu konuşuyorlar. ABC, The New York Times gibi uluslararası basında haberleri çıkıyor, Alman basını zaten baştan beri takip ediyor. İnanılmaz bir duygu, anlatamam onu size." ifadelerini kullandı.

Elvan Akar, "Çocukların isteğini ve yeteneğini anne babaların fark edip anlaması lazım. Kararlarına saygı duymak gerekiyor. Benim oğlum henüz 7 yaşında, çok güzel eserleri var, bunu dünyaya açtı ve bir Türk olarak gururluyuz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.