PİYASALAR

  • BIST 1009010.632.32%
  • ALTIN2297.6940.96%
  • DOLAR32.3230.22%
  • EURO35.056-0.15%
  • STERLİN41.0020.42%
  1. HABERLER

  2. 'Milli İrade' film oldu
'Milli İrade' film oldu

'Milli İrade' film oldu

A+A-

Hatay Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini kısa filmle anlattı.


Hatay Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe teşebbüsüne karşı Türk halkının ortaya koyduğu cesaret, dik duruş ve kahramanlığı,  ''Milli İrade'' adlı kısa filmle ölümsüzleştirdi.

Filmin çekimlerine katkıda bulunan öğretmen Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, öğrencileriyle birlikte hazırladıkları ve çekimleri tamamlanan kısa filmi yakın zamanda halkla paylaşacak olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Yılmaz, kısa filmin 15 kişilik bir öğrenci grubuyla kentin farklı mekanlarında çekildiğini ve kurgu ile montaj çalışmalarının iki ay sürdüğünü kaydetti.

Filmin çekilmesinde gerekli olan paranın tamamının öğrencilerin kendi harçlıklarıyla karşılandığını ifade eden Yılmaz, ''Öğrencilerimiz, 15 Temmuz gecesi yaşananları ve özellikle Cumhurbaşkanımızın o günkü durumunu anlatan bir kısa film yapmaya karar verdi. O geceyi bir daha yaşamamak için bu türde bir filmi beyaz perdeye taşıyacağız. İnşallah yaptığımız çalışma gelecek nesillere örnek teşkil eder ve ülkemizde böyle elim ve sıkıntılı süreçler bir daha yaşanmaz. Temennimiz bu noktadır.'' diye konuştu.

"Milli İrade" adlı kısa filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı canlandırdığını anlatan Enes Yardımcı, şunları aktardı:"Kısa filmde Cumhurbaşkanımızın rolünü canlandırmakla onur ve gurur duydum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi özel ve önemli bir ismi canlandırmak, odaklanmak ve kelam etme konusu beni biraz zorladı fakat Cumhurbaşkanımız o kadar iyi konuşabiliyor ki ben de onu örnek almaya çalışıyorum. İnşallah uygun bir şekilde yapabilmişimdir." dedi. 

Yardımcı, tek isteklerinin hazırladıkları kısa filmi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte izlemek olduğunu sözlerine ekledi.


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.