PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Milletvekilinin esnaf gezisi sırasında silahlı kavga: 4 ölü, 8 yaralı
Milletvekilinin esnaf gezisi sırasında silahlı kavga: 4 ölü, 8 yaralı

Milletvekilinin esnaf gezisi sırasında silahlı kavga: 4 ölü, 8 yaralı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında silahlı kavga yaşandı.Olayda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü. 8 kişi ağır yaralandı.

A+A-

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde büyük bir kavga çıktı. İlk etapta 1 ölü ve 8 yaralının olduğu öğrenilen ilçede herkes adeta diken üstünde. Olaylar bir türlü önlenemezken ilerleyen saatlerde ölenlerin sayısı 4 oldu. Yaralı sayısının ise çok fazla olduğu tahmin ediliyor. 

İddiaya göre, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları seçim çalışması kapsamında iş yerlerini ziyaret ederken bir esnafın tepkisiyle karşılaştı. İş yerinden çıkılmasını isteyen ve adının Esved Şenyaşar olduğu anlaşılan esnafla partililer arasında kısa bir tartışma yaşandı. Vekil ve yakınları buradan ayrıldı. Ertesi gün bir grup Şenyaşar’ın iş yerini uzun namlulu silahlarla taradı. Şenyaşar da uzun namlulu silahla karşılık verdi. Saldırıda oğlu öldürülen Esved Şenyaşar ayağından yaralandı. İş yerinden açılan ateş sonucu ise Milletvekili Yıldız’ın kardeşleri Mehmet Şah ve Süleyman Yıldız ile yakınları yaralandı. Bu esnada Milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti.

İlçeye Sağlık Bakanlığından uçak ambulans talebinde bulunuldu. Güvenlik güçleri olayın büyümemesi için ilçenin belli noktalarında ve giriş çıkışlarında önlemler aldı. Olaya karışanların yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor. Yaralılar ise ilçe ve kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. 

Olaylar bir türlü önlenemezken 3’üncü olay olarak Suruç Devlet Hastanesi’ndeki yaralılara saldırıldı. Esved Şenyaşar yaralı olarak geldiği hastanede öldürüldü.

Şenyaşar ailesinden 3, Yıldız ailesinden 1 olmak üzere toplam 4 kişi öldüğü bildirildi. Yaralı sayısının ise 10’dan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Hastane çevresindeki olaylar devam ediyor. Kent merkezine sevk edilmesi gereken yaralıların öfkeli kalabalık tarafından engellendiği öğrenildi.

fd.jpg

Edinilen bilgiye göre;

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP adayı Ibrahim Halil Yıldız ile esnaf arasında çıkan kavgada 3 kişinin öldüğü, 9 kişinin ise yaralandığı iddia edildi. Ölenlerin biri Ibrahim Halil Yıldız'ın kardeşi olduğu diger iki insanın ise esnaf olduğu haberleri geliyor.

ysd.jpeg

Suruç ilçesine bağlı Dikili Mahallesi'ndeki çarşıda yaşandı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada ilk belirlemelere göre Yıldız’ın kardeşinin de aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Suruç ve Şanlıurfa merkezdeki hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralıların hastaneye getirilişi sırasında yeniden kavga çıktı. Kavgaya çevik kuvvet polisi müdahale etti.Kavga nedeniyle Suruç’ta yoğun güvenlik önlemleri alındı.


Süleyman Yıldız (38) Ağır

Mustafa Yıldız (56)

Ahmet Çetin (45)

Eşref Şenyaşar - Ağır

Mehmet Şenyaşar

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır.Ölenlerin isimleri şöyle:

Mehmet Şah Yıldız

Esved Şenyaşar

Fadıl Şenyaşar

Ferit Şenyaşar

 

Bazı yaralıların isimleri şöyle:

Nihat Yıldız (28) Ağır

Süleyman Yıldız (38) Ağır

Mustafa Yıldız (56)

Ahmet Çetin (45)

Eşref Şenyaşar - Ağır

Mehmet Şenyaşar

 

Sağlık Bakanı Demircan: Uçak ambulans gönderildi

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." dedi.

ud-003.jpg

Şanlıurfa Valiliğinden açıklama

14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır.
 
Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.