PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Milletvekili adayları belirleniyor
Milletvekili adayları belirleniyor

Milletvekili adayları belirleniyor

AK Parti'de milletvekili aday adaylarının mülakatları bugün sona eriyor. Geçtiğimiz salı günü başlayan mülakatlar kapsamında günde yaklaşık bin aday adayıyla görüşüldü. Bugünkü görüşmelerle birlikte 6 bin 25 aday adayının mülakatı tamamlanacak.

A+A-

Ortalama 3 dakika süren mülakatlar eleme sistemi ile değil, puanlama sistemi ile gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili aday adayı olarak başvuran 6 bin 25 kişilik bütün listeyi bizzat görmek istediği bu yüzden eleme değil, puanlama sistemi uygulandığı, son kararın da Erdoğan başkanlındaki üst komisyon tarafından verileceği öğrenildi.

Aday adaylarına puan verilirken belirli kriterlere dikkat edildi. Partideki teşkilatçılığı, davaya bakış açısı, hayat hikayesi, diksiyonu ve hitabeti gibi kriterlere bakıldı. Bunun yanı sıra aday adayı oldukları bölgenin sosyo-ekonomik ve demagojik yapısı hakkında sorular da yöneltildi. Ayrıca, adaylara öğrenim durumu ve mesleğine göre sorular sorulurken 'Aday olduğun il ile ilgili ne tür projelerin var?'şeklinde sorular soruluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.