PİYASALAR

  • BIST 10010267.090%
  • ALTIN2407.339-0.15%
  • DOLAR32.221-0.09%
  • EURO34.7160.03%
  • STERLİN40.4180.25%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mesut Özil'le uğraşan başkan! İstifa etti...
Mesut Özil'le uğraşan başkan! İstifa etti...

Mesut Özil'le uğraşan başkan! İstifa etti...

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, istifa etti. Nedeni ise Grindel'e hediye edilen 78 bin Euro'luk saat...

A+A-

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel'in, Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Hryhoriy Surkis'in hediye ettiği 78 bin Euro'luk saati kabul ettiği ortaya çıktı. 1.5 yıl önce Surkis'in doğum günü nedeniyle verdiği hediyeyi, Grindel'in Almanya Futbol Federasyonu kurallarına göre, bildirmesi veya geri iade etmesi gerekiyordu. Ancak Almanya ve FIFA'daki görevlerinden yıllık 500 bin Euro kazanan Grindel, bu iki yolu da seçmedi. Bild gazetesi, haksız kazancı sayfalarına taşırken; kamuoyu baskısı nedeniyle 57 yaşındaki spor adamı görevinden istifa etti.

Alman basını, 2016'dan bu yana Almanya Futbol Federasyonu başkanlığını yürüten Grindel'in istifasının ardından göreve Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nın eski kaptanı Phillip Lahm'ın geleceğini yazdı.

Grindel'in Almanya Futbol Federasyonu'ndaki görevinden istifa etmesine karşın; UEFA ve FIFA'daki görevlerine devam edeceği kaydedildi.

MESUT ÖZİL OLAYINDAKİ SKANDALLARI...

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası Mesut Özil'i eleştirip Alman halkının önüne atan Grindel, Dünya Kupası'ndan elenmelerini de Mesut Özil'e bağlamıştı. Bu gelişmelerin ardından Almanya Milli Takımı'nı bırakan Mesut Özil, yaptığı uzun açıklamada Grindel'in kendisine ırkçılığa varan büyük haksızlıklar yaptığını vurgulamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.