PİYASALAR

  • BIST 1008728.320.12%
  • ALTIN2240.582-0.17%
  • DOLAR32.3360.07%
  • EURO35.13-0.22%
  • STERLİN41.077-0.2%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Memur-Sen Konfederasyonu Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları ve Genel Başkan Yardımcıları katıldı.

A+A-

6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin ele alındığı toplantının ilk bölümünde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, 6.Dönem Toplu Sözleşme'nin kamu görevlilerinin son dönemde yaşadığı mali kayıpların telafisi için bir fırsat olduğunu dile getirerek "Ağustos ayında kamu görevlilerine sunulacak teklif çarşı pazardaki fiyatları, enflasyondaki artışı, kurdaki yükselişi gözeterek bize sunulmalıdır. Kamu görevlilerinin son toplu sözleşmeden bu yana yaşadığı ekonomik kayıpların ürettiği memnuniyetsizlik de göz ardı edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

yalcin-1-005.jpg“5. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in tavrının haklılığı ortaya çıkmıştı” diyen Yalçın, “Memur-Sen olarak geçtiğimiz toplu sözleşmede imzalamadığımız oranlar ve hususlar bugün kamu görevlilerinin kaybının en önemli nedeni haline gelmiştir. Şimdi önümüzde yeni bir toplu sözleşme dönemi var. Siyasi irade, kamu işvereni bu dönemi kamu görevlilerinde oluşan memnuniyetsizliği giderecek bir fırsat olarak görmelidir. Kamu görevlilerinin maaşları gün geçtikçe erimekte aldıkları zamlar enflasyona karşı bir direnç oluşturmamaktadır. Öyleyse bu dönem bu gerçeği masanın üstünde tutarak tüm kamu görevlilerini memnun edecek, beklentileri karşılayacak bir teklifle gelinmelidir” diye konuştu.

Kamu görevlilerinin çözüm bekleyen önemli sorunları olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Sözleşmeli istihdamdan doğan eşitsizlikler, görevde yükselme ve unvan değişikliği, yardımcı hizmetler sınıfının genel idari hizmetler sınıfına aktarılması, 3600 ek gösterge başta olmak üzere genelde ve hizmet kollarında çözüm bekleyen konular var. Bu çözümsüzlükler daha fazla yük olmasın. Kamu görevlileri bu sorunlarla daha fazla meşgul olmasın istiyoruz. Bu toplu sözleşme bu konuları masaya getireceğimiz son toplu sözleşme olsun ve herkesi memnun edecek sonuçlar çıksın” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın konuşmasının ardından toplantının ikinci bölümünde ise 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeler ele alındı. Toplu Sözleşme Görüşmelerinde izlenecek stratejiler masaya yatırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.