PİYASALAR

  • BIST 1008800.180.94%
  • ALTIN2239.515-0.22%
  • DOLAR32.3390.08%
  • EURO35.083-0.36%
  • STERLİN41.01-0.37%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kahveci: Türkiye Kamu-Sen'in Memur Paketi Hayata Geçirilmelidir
Kahveci: Türkiye Kamu-Sen'in Memur Paketi Hayata Geçirilmelidir

Kahveci: Türkiye Kamu-Sen'in Memur Paketi Hayata Geçirilmelidir

29. kuruluş yıldönümümüz nedeniyle düzenlenen Yüksek İstişari Kurul Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Sendika Genel Başkanlarımızın, Genel merkez yönetim kurulu üyelerinin ve Türkiye genelinde tüm il temsilcilerimizin katıldığı toplantıda 6. Dönem toplu görüşmeler öncesinde istişarede bulunuldu.

A+A-

YILDIRIM: TÜRKİYE KAMU-SEN KAMU SENDİKACILIĞININ MİHENK TAŞIDIR

Toplantının açılışına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım yaptığı konuşmada, kamu çalışanları için Türkiye Kamu-Sen’in önemine işaret ederek varlığının her anlamda kamu çalışanlarına ve milletimize güven verdiğinin altını çizdi. Yıldırım, Türkiye Kamu-Sen’in 29. yaşını da kutlayarak “kamu çalışanlarının hak mücadelesinde Türkiye Kamu-Sen’e sonsuz başarılar diliyorum” dedi. 

KAZANCIOĞLU: TEŞKİLATIMIZ VAR OLSUN 

Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu da ”29 yıl önce, kamu çalışanlarının sesi umudu olmak üzere, hayata geçen Türkiye Kamu-Sen tüm kamuoyunda ilkeli duruşu, dinamik ve sağlam teşkilat yapısı ile tüm zorluklara göğüs gererek bu günlere gelmiştir” sözleriyle başladığı konuşmasında “2021 yetki döneminde 430.000 üyeye ulaşmamızı sağlayan yol arkadaşlarımıza, üyelerimize ve teşkilatlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

KAHVECİ: TÜM TÜRK COĞRAFYASIYLA KUCAKLAŞAN, HER MEMURUN GÖNLÜNDE BAYRAKLAŞAN TÜRKİYE KAMU-SEN 29 YAŞINDA…

Türkiye Kamu-Sen’in 29. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle tüm il temsilcilerimizin  hazır bulunduğu toplantıda Genel Başkanımız Önder Kahveci şunları söyledi; 

“Çalışma hayatının geleceği konusunda 2019 yılında yaptığımız çalışma ilk kez kamuoyuna taşınan çok önemli bir mesele idi. “Endüstri 4.0 ve Çalışma Hayatının Geleceği” başlığında yaptığımız panelde çalışma hayatını bekleyen süreçleri değerlendirdik.  Bu konu ilk defa Türkiye Kamu-Sen tarafından gündeme taşındı. Pandemi süreciyle gelinen noktada yaptığımız çalışmanın ne kadar zamanında yapıldığı ortaya çıktı. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Kamu görevlilerine yansıyacak olumsuzlukları da bertaraf etmek için bu çalışma ile önlem almak istedik 

Yaklaşık 1,5 yıldır dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi şartları her anlamda bizi sıkıntıya sokmuştur. Türkiye Kamu-Sen olarak farkındalık yaratmak için çalışmalarda bulunduk. Herkes yoruldu, tükendi. Özellikle sağlık çalışanları bu süreçte büyük özveri göstererek ülkenin kurtuluşunu sağladı. Bunun için de bugün Covid -19 dan kurtulmak için tek yolumuz aşıdır. Kamuoyuna bu konuda destek çalışmaları yapmamız lazım.”

Konfederasyonumuzun kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, “29 yıldır bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bugünlere gelmemizi sağlayan kamu görevlilerimize, kuruluşumuza vesile olan değerli büyüklerimize ve konfederasyonumuza emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diyen Kahveci, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bugün aynı zamanda Türkiye Kamu-Sen’in 29. Kuruluş yıldönümü… 24 Haziran 1992’de bir tohum saçtık bu mukaddes topraklara… İnanmış, kararlı, gözü pek dava adamlarıyla, “Önce ülkem” diyerek çıktık bu zorlu yola… Haksızlık karşısında dik durmak, her daim hakkı savunmaktı gaye… Bu yol çetindi, sonu belli değildi… Ahde vefa göstermek, inandıklarımız uğruna her şeyimizi feda edebilmekti parolamız… Ne tehditlerle sindik ne sürgünlerde dindik…Hak yolunda çekilen çileyi de görülen eziyeti de mukaddes bildik… Öylesine mağrur, öylesine gururlu; eğilmedik, bükülmedik, yolumuzdan dönmedik…Hayal ile düş ile Emek ile iş ile Tırnak ile diş ile Dayandık, direndik, bu tohumu çürütmedik… Bir fidan diktik güzel ülkemize, sevgiyle, alın teriyle, göz yaşıyla besledik, büyüttük… “Gönüller sızlasa da gidenlerin yasından” koşar adım yürüdük ülkümüzün arkasından… O tohum bugün bir ulu çınar,  Türk milletinin değerlerinden beslenen, Sevgi yağmurlarında gelişip büyüyen… Başı yükseklerde, Yüzü Türk memuruna dönük, Gözü aydınlık gelecekte… Tüm Türk coğrafyasıyla kucaklaşan, Her memurun gönlünde bayraklaşan TÜRKİYE KAMU-SEN 29 YAŞINDA…

Konjonktüre göre tavır almadan, kimseye bel bağlamadan, kimseden korkmadan, daima doğru bildiğimiz yolda ilerleyerek; yalnızca kamu görevlilerimizden aldığımız güçle yürüttüğümüz hak mücadelemizde temiz, şerefli bir maziye sahip olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayız. 

29 yıldır bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bugünlere gelmemizi sağlayan kamu görevlilerimize, kuruluşumuza vesile olan değerli büyüklerimize ve konfederasyonumuza emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. 

Bu süre zarfında camiamız içinde yer alarak bizlere destek veren, gelmiş geçmiş tüm üye ve teşkilat mensuplarımıza tek tek teşekkür ediyor; ailemize kattıkları değerden dolayı minnetlerimi ifade ediyorum. 

Hayatta olmayan tüm arkadaşlarıma da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu doğrultuda, yine kamu görevlilerimizin teveccühleriyle, ilkelerimizden taviz vermeden, aynı kararlılık, şevk ve inançla nice şerefli 29 yılları idrak edeceğimizden şüphe duymaksızın, kamu görevlilerinin gerçek temsilcisi Türkiye Kamu-Sen’imizin kuruluş yıldönümünü kutluyor; nice 29 yıllar diliyorum.”

KAHVECİ: İLKSAN SEÇİMLERİ GÖSTERMİŞTİR Kİ TÜRKİYE KAMU-SEN GÜVEN KAPISIDIR

Konuşmasında geçtiğimiz hafta ülke genelinde yapılan İLKSAN seçimleri hakkında da konuşan Genel Başkanımız,

“İlksan seçimleri bir kes daha göstermiştir ki, Türkiye Kamu-Sen güven kapısıdır. Gizli oy sistemi ile yapılacak her seçimde birileri kaybediyor. Bu durum yetkili ama sözde sendikaları düşündürmelidir.  Buradan kendilerine sesleniyoruz; her yıl kurumlara yetki sürecini belirlerken sandık kuralım, var mısınız? Kendine o kadar güvenmiyor ki, aday çıkartıyor benim adayım demiyor. Demek ki o öğretmene zerre kadar güven vermemişsin. Yetkiyi sandıkta belirleyelim, el mi yaman, bey mi yaman görelim. Yaşanan baskılara ve olumsuzluklara rağmen, son üç yılda sayımız artmaya devam ediyor. Onun için de diyoruz ki, Gelecek bizimdir, inancımızı kaybetmeyelim yeter ki” dedi. 

KAHVECİ: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN MEMUR PAKETİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Yaklaşan 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Kahveci, Türkiye Kamu-Sen’in kırmızı çizgileri olduğunu ve bu sınırlar çerçevesinde ortak hareket edebileceklerini yineledi. 

Kahveci; “Türkiye Kamu Sen toplu sözleşme masasında çalışanlarımızın ve emeklilerimizin hakkını hukukunu koruyacak” diyerek “Memur Paketimizin” bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, çözüm bekleyen sorunları sıraladı:

-Hedeflenen enflasyon üzerinden pazarlık istemiyoruz. Gerçekleşen enflasyonu baz alarak ücret pazarlığı yapılmalıdır. 

-Refah payı uygulamasının yeniden hayata geçmesini istiyoruz. 

-Kamu çalışanlarının mutlaka geçmiş dönemlere ait kayıpları telafi edilmelidir.

-Vergi dilimlerinde sabitleme yapılması hayati önemdedir.

-3600 ek gösterge konusunda verilen sözün hakkaniyetli bir şekilde yapılacak düzeltme ile uygulanması geciktirilmemelidir.

-Sözleşmelilere kadro konusunda da ısrarımızı sürdüreceğiz. Bu uygulamanın tümden kaldırılması gerekiyor. 

-Yardımcı hizmetlere de kadro verilmelidir.

-Tüm gelirlerin emekliliğe yansıtılması kamu çalışanları için önem arz etmektedir.

-Bayram ikramiyesini almayan tek kesim kamu çalışanlarıdır. Bu durumun sona erdirilmesi ve kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi piyasaların canlanmasını da sağlayacaktır. 

-Liyakat esaslı görevde yükselme mutlaka kamuda tesis edilmelidir. Mülakatın kaldırılarak, hak edenin hak ettiği kadroya gelmesini sağlamak için “yönetici akademisi” kurulmasını talep ediyoruz. 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda bekleyen “Memur Paketi” çalışmamız kamuda yaşanan tıkanmanın önünü açmak için eşi bulunmaz bir çalışmadır. Memur paketi içinde saydığımız konulara ilişkin çözüm önerileri mevcuttur. 

Sendikalar Kanununda değişmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle toplu sözleşme düzeni değiştirilmelidir. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin ayrıca yapılması gerekir. Grev ve siyaset hakkının verildiği bir yasa istiyoruz. Hakem kurulunun yapısının kamu çalışanları lehine kararlar verecek bir düzenlemeyle yeniden oluşturulması gerekiyor. 

Açılış konuşmalarının ardından Kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara’da bir araya gelen il temsilcilerimiz ve teşkilat üyelerimizle toplantı yapıldı. 6. Dönem toplu sözleşmeler öncesinde hazırlanacak talepler ve izlenecek yol hakkında istişarede bulunuldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.