PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Melisa Otunun Faydaları
Melisa Otunun Faydaları

Melisa Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Melisa otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Melisa otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Melisa otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Melisa Otunun Faydaları

Doğanın insanlığa armağanı olan bin bir çeşit bitkisel tedavi yöntemleri arasında bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan Melisa otu, yüzyıllardır bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Halk arasında oğul otu olarak da bilinene Melisa otunun saymakla bitmeyecek faydaları arasında yer alan soğuk algınlık, cilt hastalıkları, solunum yolları enfeksiyonları, sindirim sistemi problemleri ve karaciğer hastalıklarında doğal tedavi yöntemi ile antioksidan özelliğe sahiptir. Kalp dostu olarak da bilinen Melisa otu içerisinde barındırmakta olduğu B1, B2, B3, C vitaminler ve potasyum, sodyum, magnezyum, kalsiyum, demir, bakır, çinko, selenyum mineralleri ile oldukça zengindir. Melisa otunun kökleri de başlı başına şifa kaynağı olup asit, tanen ve uçucu yağlar ile zengin minerallere sahiptir.

melisaotu3.jpg

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Melisa otu bir diğer adı ile oğul otu vücutta yer alan mikrop ve bakteri oluşumunu engellediği gibi virüslerin vücut içerisinde barınmasına engel olmaktadır. Doğal bir antibiyotik özelliğine sahip olan Melisa otu vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı engelleyici özelliğe sahiptir.

Sindirim Sistemini Düzenler

Sindirim sistemlerine bağlı olarak kabızlık problemi yaşamakta olan bireylerde oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan Melisa otu düzenli kullanımlarda hazımsızlık, şişkinlik ve kolik sorunların önüne geçmektedir. Yemek tüketimine bağlı sindirim problemlerini hızlı bir şekilde sonlandırma özelliğine de sahiptir.

Sinir Sistemine İyi Gelir

Melisa otu içerisinde barındırdığı mineraller ile sinir sistemlerine bağlı rahatsızlık yaşamakta olan bireylerde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Sinirlerinizin gevşemesine ve sakinleşmenize yardımcı olan Melisa otu düzenli kullanımlarda vücutta rahatlatıcı bir etki gösterdiği klinik araştırmalar neticesinde doğrulanmaktadır.

Beyni Korur

Melisa otu zengin mineral ve vitaminler sayesinde beyinde oluşabilecek rahatsızlıklarında önüne geçmektedir. Unutkanlık, hafıza kaybı, felç gibi durumların oluşumunu engellemekte olan Melisa otu içerdiği öjenol maddesi ile hafızayı güçlendirerek beynin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

melisaotu2.jpg

Kalbi Dostu Melisa Otu

Kalp hastalıklarının önüne geçerek kalbin düzenli çalışmasına yardımcı olmakta olan Melisa otu tam bir kalp dostudur. Melisa otu içerisinde barındırdığı mineral ve vitaminler ile kalp çarpıntıları ve kalp ağrılarında dindirici özelliğe sahiptir. Yapılan araştırmalar neticesinde Melisa otunun kan basıncını düzenlediği saptanmıştır.

Karaciğer Hastalıklarına Karşı Korur

Melisa otunun bir birinden farklı faydaları arasında yer alan karaciğer hastalıkları, düzenli kullanımlarda meydana gelebilecek problemlerin önüne geçmektedir. Karaciğer bağlı hastalıklarının oluşumunu engellemekte olan Melisa otu kolesterol hastalarına şifa niteliği taşımaktadır.

Mevsimsel Hastalıkları Önler

Doğal antibiyotik özelliğine sahip Melisa otu (oğul otu) mevsimsel hastalıklara bağlı soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklarda vücut toksinlerini düzenleyerek bakteri ve mikropların kolayca atılmasına yardımcı olmaktadır. Bu özelliği ile soğuk kış aylarında Melisa otu çay olarak tüketimi gerçekleştirilmektedir.

Ağrıları Dindirir

Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip Melisa otu içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde ağrılı hastalıklarda oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Doğal ağrı kesici özelliğe sahip Melisa otu anti enflamatuar özelliği ile viral enfeksiyonlara karşı oldukça etkili sonuçlar çıkartmaktadır.

melisaotu5.jpg

Şeker Hastalığını Önler

Melisa otunun vücutta yer alan insülin değerlerini dengeleyici özelliği ile diyabet hastalıklarında oldukça etkili bir sonuç göstermektedir. Melisa otunun içerisinde yer alan mineral ve vitaminler sayesinde kan şekeri seviyesini düşürerek şeker hastalığının oluşumunu engellediği bilimsel çalışmalar ile doğrulanmıştır.

Psikolojik Hastalıkları Önler

Dinlendirici ve rahatlatıcı özelliğe sahip Melisa otu düzenli kullanımlarda depresyon, sinir ve ruh bozukluklarında ciddi sonuçlar göstermektedir. Melisa otunun sakinleştirici etkisi ile vücut sisteminin rahatlaması ve beynin dinlenmesine katkıda bulunduğu bilinmektedir. Aynı zamanda Melisa otu kaygı problemi yaşamakta olan bireylerde olumlu sonuçlar göstermektedir.

Cilde İyi Gelir

Sivilce, akne ve iltihaplı yaralara oldukça iyileştirici özelliğe sahip Melisa otu düzenli kullanımlarda cildin güzelleşmesi ve sağlıklı bir dokuya sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Cilt bozukluklarının önüne geçmekte olan Melisa otu aynı zamanda herpes virüslerine karşı oldukça kuvvetli bir etki gösterdiği de bilinmektedir. Bu özelliği ile herpes hastalığı yaşamakta olan bireylerde olumlu sonuçlar göstermektedir.

Tiroid Hastalıklarına İyi Gelir

Alternatif tıbbın önerileri arasına yer alan Melisa otu modern tıbbında destekçisi olmaktadır. Tiroid hastalıklarında olumlu sonuçlar göstermekte olan Melisa otu hipertiroid hastalıklarına karşı oldukça kuvvetli sonuçlar katmaktadır. Düzenli kullanımlarda tiroid hastalıklarını yok edici özelliğe sahiptir.

melisaotu1.jpg

Melisa Otunun Diğer Faydaları

Melisa otunun içerisinde barındırmakta olduğu B1, B2, B3, C vitaminler ve potasyum, sodyum, magnezyum, kalsiyum, demir, bakır, çinko, selenyum mineralleri sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Soğuk algınlık, cilt hastalıkları, solunum yolları enfeksiyonları, sindirim sistemi problemleri ve karaciğer hastalıklarında başta olmak üzere bir çok rahatsızlıkta etkili çözümler göstermekte olana Melisa otunun diğer faydaları;

  • Stersi azaltır.
  • Uykusuzluğu ortadan kaldırır.
  • Beynin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Alzheimer hastalıklarının oluşumunu engeller.
  • Ağız enfeksiyonlarını iyileştirir.
  • Hazımsızlık problemlerini ortadan kaldırır.
  • Doğal detox etkisi ile beden yorgunluğunu ortadan kaldırır.
  • Baş ağrısını dindirir.
  • Regl döneminde meydana gelen sinir ve ağrı problemlerini hafifletir.
  • Hormonların dengeli çalışmasına yardımcı olur.

melisaotu4.jpg

Melisa Otunun Zararları

Bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan Melisa otu bitkisinin vücuda faydaları kadar zararları da olmaktadır. Melisa otu bitkisinin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Melisa otu bitkisinin zararları arasında;

  • Glikom hastalığına sahip bireylerin doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Uyku hapı kullanan bireylerde yan etki oluşturabilir.
  • Tiroide bağlı ilaç tedavisi görmekte olan hastalar için önerilmemektedir.
  • Küçük çocukların kullanımına uygun değildir.
  • Emzirme ve gebelik döneminde ki kadınlarda yan etki oluşturabilir.
  • Ülser rahatsızlığı yaşamakta olan bireylerin doktor kontrolünde tüketmeleri ön görülmektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.