PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Isırgan Otunun Faydaları
Isırgan Otunun Faydaları

Isırgan Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Isırgan otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Isırgan otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Isırgan otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Isırgan Otunun Faydaları

Yüzyıllardır bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmakta olan ısırgan otu alternatif tıbbın sıklıkla tercih etmekte olduğu bitkiler arasında yer almaktadır. Doğanın mucizevi etkisi olan ısırgan otu bir çok hastalığa iyi geldiği gibi çıplak vücuda yada ele temas etmesi durumunda ciddi kaşıntılar ve tahrişlere neden olabilmektedir. Dikkatli bir şekilde kullanılması gereken ısırgan otunun içerisinde barındırmakta olduğu A vitamini, B vitamin, C vitamini, K vitamini ve kalsiyum, demir, karoten, silika, krom, potasyum, magnezyum, krom ve çinko mineralleri açısından oldukça zengindir. Çay olarak tüketildiği gibi yemeklerinize de ekleyebileceğiniz ısırgan otu amansız hastalıkların dahi önüne geçmektedir.

isirganotu.jpeg

Saç Sağlığını Korur

Isırgan otunun en bilinen özelliği saç sağlığına katkıda bulunmasıdır. Saçlarda meydana gelen kepeklenmeleri ve saç dökülmelerini engelleme özelliğine sahip olan ısırgan otu günümüzde bir çok saç kremi, saç serumu ve saç şampuanı içerisinde kullanılmaktadır. Bu yönü ile ısırgan otu saç derisinde meydana gelen bakteri ve mikrop oluşumlarını engelleyerek kaşınmaların önüne geçmektedir.

Cilde İyi Gelir

Sivilce, akne, yara ve iltihaplanmalara karşı iyileştirici özelliğe sahip olan ısırgan otu cilt sağlığına katkıda bulunmaktadır. Ölü doku oluşumlarını ortadan kaldırarak sağlıklı doku oluşumlarına destek olmakta olan ısırgan otu cildin parlak ve nemli görünmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda ısırgan otu egzama hastalıklarına da iyi gelmektedir.

Sindirim Sistemini Korur

Sindirim sistemlerine bağlı enfeksiyon oluşumlarını engelleme özelliğine sahip olan ısırgan otu kabızlık problemi yaşamakta olan bireylerde oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Çay olarak tüketilmesi durumunda kabızlık sorununu ortadan kaldırarak hazımsızlık ve şişkinliğe de iyi gelmektedir.

isirganotu2.jpg

Kan Dengesini Düzenler

Isırgan otunun içerisine barındırmakta olduğu zengin mineral ve vitaminler sayesinde kan basıncını dengeleme özelliğine sahiptir. Vücut içerisinde ki kan dolaşımını sağlıklı bir dengeye sokmakta olan ısırgan otu kanda ki beyaz ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu desteklemektedir. Bu yönü ile kan sağlığına katkıda bulunan ısırgan otu anemi hastalıklarını önlediği gibi anemi hastalıkları ile mücadele eden bireylerde olumlu sonuçlar göstermektedir.

Soğuk Algınlığa İyi Gelir

Soğuk kış aylarında mevsimsel rahatsızlıklara bağlı olarak gelişen grip, nezle ve soğuk algınlığı hastalıklarında iyileştirici özelliğe sahip olan ısırgan otu düzenli tüketimlerde vücut içerisinde ki mikrop ve bakterilerin hızlı bir şekilde atılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda ısırgan otu zengin bir C, K vitamini kaynağıdır.

Kemikleri Korur

Isırgan otunun içerisinde yer alan demir, çinko ve potasyum değerleri sayesinde kemik hastalıklarının da önüne geçmektedir. Genç ve yetişkin bireylerde sağlıklı kemik yapısının korunmasına katkıda bulunmakta olan ısısrgan otu demir eksikliği olan bireyler için oldukça olumlu sonuçlar göstermektedir.

Enfeksiyonları Önler

Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan ısırgan otu vücut dengesini korumaktadır. Bu özellği ile vücut içerisinde meydanda gelen iltihaplanmalara ve enfeksiyonlara karşı iyileştirici özelliğe sahip olan ısırgan otu enfeksiyonel rahatsızlıkların önüne geçmektedir. Özellikle idrar yollarına bağlı enfeksiyonel oluşumlara birebirdir. Doğal bir idrar söktürücü özelliğine sahiptir.

Böbrek Dostu

Isırgan otu böbreklerde meydana gelen hastalıklara karşı iyileştirici özelliğe sahiptir. Düzenli kullanımlarda kum ve taş oluşumlarının da önüne geçmektedir. Isırgan otu böbrek yetmezliği ve böbrek kanseri gibi hastalıklarının oluşumunu yavaşlatma özelliğine de sahiptir. Böylelikle böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunmaktadır.

isirganotu4.jpg

Regli Ağrılarını Yok Eder

Kadınlarda düzenli olarak görülen ve şiddetli geçmekte olan adet kanamalarında meydana gelen ağrı ve sancıları en aza indirme özelliğine sahip ısırgan otu regli döneminde ki kadınlarda sakinleştirici etki yaratmaktadır. Adet kanamalarından 3 gün önce düzenli kullanılması dahilinde rahat bir regli dönemi geçirilmesine yardımcı olmaktadır.

Öksürüğe Birebir

İçerisinde yer alan mineraller ve vitaminler sayesinde öksürük problemi yaşamakta olan bireylerde iyileştirici özelliğe sahip ısırgan otu düzenli kullanımlarda kronik öksürüklerin dahi önüne geçebilmektedir. Çay olarak tüketildiğinde boğazda meydan gelen tahriş ve gıcıkları engelleyerek öksürükleri kısa sürede dindirmektedir.

Isırgan Otunun Diğer Faydaları

Isırgan otunun içerisinde barındırmakta olduğu A vitamini, B vitamin, C vitamini, K vitamini ve kalsiyum, demir, karoten, silika, krom, potasyum, magnezyum, krom ve çinko mineralleri sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Isırgan otunun diğer faydaları arasında yer alan;

  • Lohusalık döneminde ki annelere şifa kaynağıdır.
  • Demir eksikliğine bire birdir.
  • Romatizma ağrılarını yok eder.
  • Ağız enfeksiyonlarını iyileştirir.
  • Diş eti kanamalarının önüne geçer.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Saçları kökten uca besler.
  • Kanser hastalıklarını önler.
  • Kasık ağrısı problemlerini dindirir.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Ter attırıcıdır.
  • Doğal afrodizyak özelliğine sahiptir.

isirganotu1.jpg

Isırgan Otunun Zararları

Her derde deva bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan ısırgan otunun insan vücuduna faydaları kadar zararları da olmaktadır. Isırgan otunun  içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Isırgan otunun başlıca yan etkileri ve zararları arasında;

  • Vücut ile temasında kaşıntı ve tahrişlere neden olur.
  • Alerjik hastalıklara bağlı ilaç tedavi görmekte olan bireylerin doktor kontörlünde tüketmeleri öngörülmektedir.
  • Hamilelik aşamasında ki kadınlar için önerilmemektedir.
  • Kan hastalıklarına bağlı tedavi görmekte olan bireylerin doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Mide hastalıkları olan bireyler için önerilmemektedir.
  • Küçük çocukların kullanımına uygun değildir.
  • Kanser tedavisi görmekte olan bireylerin doktor kontrolünde tüketmeleri ön görülmektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.