PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meclis tatile girmeden 4/A sözleşmeli çalışanlarımıza bayram hediyesi olmalıdır
Meclis tatile girmeden 4/A sözleşmeli çalışanlarımıza bayram hediyesi olmalıdır

Meclis tatile girmeden 4/A sözleşmeli çalışanlarımıza bayram hediyesi olmalıdır

4/B Sözleşmeli personel geciktirilmeden kadroya geçirilmelidir diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “4/B Sözleşmeli çalışanların arasında farklılıklar oluşturarak, sonucunda kadro için çalışanları mahkeme kapılarına göndermek doğru değildir” dedi.

A+A-

Ünal açıklamasını şöyle sürdürdü;

“4/B sözleşmeli personelin arasında ayrımcılık yapılarak, bir kısmını süresiz sözleşmeli, bir kısmını da 3+1 sistemine tabi tutmak anlaşılır bir durum değildir.

4/A kadrolu personel gibi aynı sınavlara katılarak, 4/B çalışanlar aynı görevleri yapmaktadırlar. 4/B çalışanların tabi olduğu mevzuatın farklılığı sebebiyle unvan-görevde yükselme, kurum değişikliği, yurt içi ve yurt dışı görevlendirmelerden yararlanamamaktadırlar. Aile bütünlüğü bulunmamaktadır ve çocukları aile sıcaklığından mahrum bulunmaktadır.

Aynı zamanda; Diyanet İşleri Başkanlığında çoğunluğu imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi olmak üzere görev yapan 28 bine yakın 4/B Sözleşmeli personel bulunmaktadır. 10 bine yakın çalışan 3+1 yıl süreli sözleşmeli olarak çalışmaktadır. Kalan 18 bine yakın çalışanlar ise süresiz sözleşmeli durumundadır. Eşitlik bozulmuştur.

Genel Başkan Ünal; ”4/B Sözleşmeli çalışanların kadroya geçişleri Kanun düzenlemesiyle yapılacaktır ve bunun yeri de TBMM’dir. Ancak gerekli kanuni düzenleme yapılmadığı için, 2019 öncesi göreve başlayan yaklaşık 18 bin 4/B sözleşmeli çalışan, kadro talepleri için mahkemelere müracaat etmektedirler.

Bugüne kadar 100’ye yakın 4/B sözleşmeli çalışanımız, davayı kazanarak kadroya geçmişlerdir. Yüzlerce, binlerce çalışanımız da mahkemelere müracaat etmiş ve etmektedirler.

Unutulmasın ki, kazanılan her dava Devletimizin bütçesini de zarara uğratmak demektir. Sadece bir davanın avukatlık ücreti ve diğer yargılama giderleri yaklaşık 3 bin lira civarındadır.

Bunun içindir ki; bütün kurumlarda olduğu gibi, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan 4/B Sözleşmeli personel daha fazla mağdur olmadan ve Devlet bütçesinin de daha fazla zarara uğratmadan kadroya geçirilmelidirler.

Kamuda üretken, kalıcı ve daha verimli bir hizmetin yürütülmesi için,

Çalışanlarımızın hem görevleriyle ilgili, hem de aile huzuruyla ilgili mağduriyet yaşamamaları için,

İmam-hatip, müezzin-kayyım, Kur’an kursu öğreticisi 4/B statüsünde istihdam edilen bütün sözleşmeli personelin, geciktirilmeden ve ayrım yapılmadan 4/A statüsünde kadroya geçirilmeleri sağlanmalıdır. Kanuni düzenlemenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden çıkarılmasını ve 4/B sözleşmeli çalışanlarımıza bayram hediyesi olmasını bekliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.