PİYASALAR

  • BIST 10010178.980.05%
  • ALTIN2463.7650.73%
  • DOLAR32.27-0.04%
  • EURO34.9750.04%
  • STERLİN40.7290.22%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KYK burs başvuru ekranı açıldı mı, başvurular ne zaman alınacak?
KYK burs başvuru ekranı açıldı mı, başvurular ne zaman alınacak?

KYK burs başvuru ekranı açıldı mı, başvurular ne zaman alınacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve kredi için başvuruların alınacağı tarihler Üniversite öğrencileri tarafından araştırılıyor. Öğrencilerin en önemli gelir kalemlerinden biri olan burs için gözler GSB'den yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Peki KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır, başvuru ekranı açıldı mı?

A+A-

KYK burs ve kredi başvuruları için Üniversite öğrencilerinin araştırmaları hız kazandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl belirli sayıda öğrenciye burs ve kredi ödemesi yapılıyor. Öncelik her yıl olduğu gibi bu yıl da geri ödemesi burs olacak. Öğrencilerin önemli gelir kaynakları arasında yer alan burs ücretleri için gözler GSB'den yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş durumda! Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman alınacak?

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Milliyet'in haberine göre; KYK burs ve kredi başvurularının alınacağı tarihler henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl KYK burs ve kredi başvuruları Kasım ayının üçüncü haftası içerisinde alınmıştı. Bu yıl da benzer tarihlerde burs başvurularının e-Devlet üzerinden alınması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ve kredi ücretleri her yılın başında zamlanıyor. Son olarak KYK Önlisans ve Lisans burs ücreti 1.250 TL olarak belirlenmişti. 2024 Ocak ayından itibaren bu rakama zam yapılması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi girildikten sonra yapılıyor. Başvurular açıldığında haberimiz güncellenecektir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.