PİYASALAR

  • BIST 1009094.060.16%
  • ALTIN2324.480.77%
  • DOLAR32.3560.15%
  • EURO34.963-0.11%
  • STERLİN40.878-0.31%
  1. HABERLER

  2. Kılıçdaroğlu, Trump'un kararını 'insanlığın ortak kazanımlarına aykırı' olarak değerlendirdi
Kılıçdaroğlu, Trump'un kararını 'insanlığın ortak kazanımlarına aykırı' olarak değerlendirdi

Kılıçdaroğlu, Trump'un kararını 'insanlığın ortak kazanımlarına aykırı' olarak değerlendirdi

A+A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Trum'un mültecilere yönelik ayrımcı tutumunu insanlığın ortak kazanımlarına aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'daki hesabından, ABD Başkanı Trump'ın Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararına ilişkin paylaşımda bulundu.

CHP'nin, savaş politikalarının karşısında, mültecilerin haklarını savunan milyonların yanında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "ABD Başkanı Trump'ın nüfuslarının büyük çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkenin vatandaşlarını belirli bir süre için ABD'ye almama kararı evrensel değerlere, temel insan haklarına ve yüzlerce yıllık mücadelelerle elde edilen insanlığın ortak kazanımlarına aykırıdır." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bir dine ve inanca dönük ayrımcı uygulamaların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Unutulmamalıdır ki başta dinimiz İslam olmak üzere, bütün inançlar ve dinler barışı, adaleti ve sevgiyi öğütler. Din, inanç, mezhep farkı gözeterek, ayrımcı politikalar izlemekse terörü besler. İnançları kullanarak teröre başvuranlarla, dünyadaki bütün ülkeler ortak mücadele etmelidir. Bir ülkeyi ve vatandaşlarını toptancı bir anlayışla terör şüphelisi olarak görmek çağ dışıdır. Bu bağlamda New York Federal Mahkemesinin kararnameyi askıya alan kararından memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.