PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Keman türleri hangileri? Keman türlerinin en kalın sesli olanı hangisi?
Keman türleri hangileri? Keman türlerinin en kalın sesli olanı hangisi?

Keman türleri hangileri? Keman türlerinin en kalın sesli olanı hangisi?

Keman ailesinin üyeleri, kontrabas, çello, viyola ve kemandır. Hepsinin farklı tınıları ve farklı kullanım alanları vardır.Peki, keman türlerinin en kalın sesli olanı hangisi?

A+A-

violin-001.jpg

Keman gibi yaylı enstrümanların kökeni, Orta Asya göçebe atlı kültürlerinden gelmektedir; Kazak Kopuzu buna misal olarak gösterilebilir. Tüm bu enstrümanların yayları günümüzde de olduğu gibi at kılından yapılır. Bu müzik aletleri, Orta Asya'dan İpek Yolu aracılığıyla, Çin'e, Hindistan'a ve Orta Doğu'ya yayılmıştır. Farklı müzik türlerinde kullanılan ve oldukça kaliteli sesler elde edilmesini sağlayan, yine solo tarzda müziğe eşlik edilen keman ailesinin üyeleri ise; kontrabas, çello, viyola ve kemandır. Hepsinin farklı tınıları ve farklı kullanım alanları vardır.

148.jpg

Keman türlerinin en kalın sesli olanı hangisi?

Keman türlerinin en kalın sesli olanı kontrbastır. 4 telli ve 5 telli olmak üzere iki türü bulunan kontrbas, keman ailesinden, yaylılar grubunun en kalın sesli çalgısıdır. Kontrbasın, özel bir tür çelikten yapılmış dört teli vardır. Bunun yanında yalnız bağırsak ya da bağırsak üzerine çelik sargı veya başka yapay malzemeler kullanılarak hazırlanmış teller de bulunabilmektedir. Yay kullanılarak ya da parmaklar yardımıyla çalınır.

renaud-garcia-fons-01_hp.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.