PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Kadına şiddete sıfır tolerans
Kadına şiddete sıfır tolerans

Kadına şiddete sıfır tolerans

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için iki yeni adım daha atmaya hazırlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için iki yeni adım daha atmaya hazırlanıyor. 2 ilde uygulamada olan elektronik kelepçe uygulamasının 6 ile çıkartılarak genişletilmesinin yanı sıra, şiddet gören kadınlar için kurulacak 'Kadın İzleme Merkezleri' ile kadına şiddetle mücadele edilmesi bekleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, halihazırda Ankara ve İzmir'de uygulanan elektronik kelepçe uygulamasının genişletilmesi için ilgili kurumlarla protokol imzalandı. Buna göre uygulamanın Bursa, İstanbul, Antalya ve Gaziantep'i de kapsayarak, teknik altyapı kurulumunun sağlanmasının ardından Türkiye geneline yayılması planlanıyor.
Şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan kadınlar için kurulacak "Kadın İzleme Merkezleri"nde mağdur kadınların doktor, Adli tıp, savcılık, emniyet gibi kurumlar arasında kapı kapı dolaşıp psikolojik olarak da yıpranmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kadın İzleme Merkezleri'nin büyükşehirlerdeki hastanelerin içinde yer alması planlanıyor.
AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.