PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. İyi ki kitaplar var...
İyi ki kitaplar var...

İyi ki kitaplar var...

İyi ki kitaplar var...

A+A-

MİHMANDAR

Yazarı: İskender Pala
Yayınevi: Kapı Yayınları
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2014 
İlk Baskı Yılı : 2013
Kapak: Utku Lomlu

"Peygamber'in mihmandârı! Bir arzun varsa yapayım. Bir vasiyetin varsa yerine getireyim!"
"Ey Emîr! Sakın Allah'ın dinini bozma, müminler arasına fitne girmesine müsaade etme. Askere adalet ile muamele eyle ve düşman karşısında can kaygusu çekme. Bana gelince, senden ve senin ait olduğun şu dünyadan hiçbir şey istemediğimi bil ve herkese böylece ilan et. Şurada can oynatan cengâverlerden son arzum odur ki Azrail (a.s) bize uğradıktan sonra na'şımı Konstantiniyye surlarına yakın götürsünler. O gün savaş hattı nerede oluşursa, bedenimi o noktaya kadar taşısınlar ve orada, savaşan mücahitlerin arasında beni defneylesinler. Ta ki atlarımızın ayakları bedenimi çiğnemiş olsun, Bizans dokunamasın. Ayrıca, eğer yapabiliyorlarsa, cenazemi kendi atımın arkasında bir sedyeye bağlayıp taşısınlar. Tıpkı Kutlu Nebi'yi getiren Kusvâ'nın Medine'de bizim hanemizi bulduğu gibi o da benim için nereye gideceğini ve nerede duracağını bulacaktır."

HAYALET KAPISI

Yazarı: Sadık Yemni
Yayınevi: Ketebe Yayınları
Sayfa Sayısı: 160
İlk Baskı Yılı: 2018
Baskı Sayısı: 1. Basım

“Sanal paralar, Bitcoin, Deep Web - Derin Web ve yapay zekâ bugünün ve yakın geleceğimizin kaçınılmaz gerçekleri. Allah, ana bileşeni silisyum olan balçığa ruh üfleyerek insanı yarattı, insan da silisyum çipe akıl raptetti. Yüce yaratıcı bunun yapılmasına izin veriyorsa bu yeni zekâ türü yeni hayat tarzları oluşturacaktır. Buna din duygusu da dahildir. Kur’an’ın bir özelliği de çeşitli devir ve sosyolojik yapılara hitap edebilme gücüdür. Kur’an, kabileler ve imparatorluklara yol gösterebildiği gibi yapay zekâyı da etkileyecektir.” Korku, polisiye, bilim kurgu alanlarında yıllardır Türk edebiyatının en önemli eserlerini veren Sadık Yemni, “bilim kurgu polisiye” türündeki romanı Hayalet Kapısı’nda yepyeni bir bakış açısıyla zamanın ruhunu soluyarak, geleceği dikizlemeye, zekice kurgularla cüretkâr sorular sormaya devam ediyor.

UNUTULMAYAN

Yazarı: Cihan Aktaş
Yayınevi: İz Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 240
Baskı: 1.Basım
Basım Tarihi: 2018

Cihan Aktaş’ın Unutulmayan kitabı gündelik hayatın ayrıntılarında canlanan duygulara ve mekânlara yolculuğuyla akıllardan çıkmayacak öykülerden oluşuyor. Geniş bir menzilde dolaşan on bir öyküyü bir araya getiren Unutulmayan’da, yolculuk, arayış, iyilik, derin dostluk, endişe, korku, hayatın çetin çelişkileri, çarpıklıklar,  sınırlar, ayrılık ve kavuşma izlekleri öne çıkıyor. Arka planda memleket gelişmeleri, kirli kara dünyalar, şehirler, eski sokaklar, ev içleri, oteller, pasajlar, kalabalığın uğultusu ve her şeye rağmen yerleşik duygular. Tedirgin dünyaların neşeyi yitirmeme mücadelesini yansıtan Unutulmayan, öykü dünyamıza bambaşka pencereler aralıyor.

DÜNYAYI GEZMEK İSTEYEN ÇORAP

Yazarı: Ayşe Sevim
Yayınevi: Cezve Çocuk
Sayfa Sayısı: 36
Baskı Sayısı: 1.Basım

Eski zamanlarda dünyayı gezmek isteyen bir çorap varmış. Çoraba beli ağrıyan bir ninecik yardım etmiş. Konakta yaşayan zengin bir hanım da yardım etmiş. Kervan sahibi bir tüccar da yardım etmiş.  İyi kalpli bir derviş de yardım etmiş. Böylece çorabımız dünyayı gezebilmiş. Nasıl mı? Bu kitabın içinde anlatılıyor hepsi. Okumak ister misin?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.