PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İsveç - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
İsveç - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İsveç - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ikinci maçında deplasmanda İsveç ile karşı karşıya geliyor. Maç nerede ve ne zaman?

A+A-


UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ikinci maçında deplasmanda İsveç ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Lucescu, Friends Arena'da basın toplantısı düzenledi. Milli takım oyuncularının genç ve yetenekli olduğunu söyleyen Lucescu, "Bu oyunculara sabretmemiz gerekir. Üst düzey bir takım kurmak için yola çıktık. Başarırsak herkes kazanır. Başaramazsak 'Allah'a ısmarladık' der ve çeker giderim" ifadelerini kullandı. Lucescu, "Mayıs ayında çağırdığımız 8 oyuncu çeşitli neden ve problemlerden dolayı milli daveti kabul etmedi. Herkes kendi ligi ve takımından birçok problemle geliyor. Volkan Babacan, Başakşehir'de hatalı gol yediği için oynamıyor. Harun Tekin'in Fenerbahçe'de ilk 11'de devamlı olmasını bekliyorum. İsveç maçında sahada Sinan Bolat olacak" şeklinde konuştu.

Milli Takım, Uluslar B Ligi'nde bugün zorlu bir 90 dakikaya çıkacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, ikinci maçında İsveç'e konuk olacak. TRT 1'den yayınlanacak olan bu önemli karşılaşma saat 21.45'te başlayacak. İsveç'in Solna kentinde bulunan Friends Stadı'nda oynanacak müsabakayı İspanyol hakem Jesus Gil Manzano yönetecek. Rumen hocanın İsveç deplasmanında Oğuzhan Özyakup'u 11'de oynatıp, Yusuf Yazıcı'yı kulübeye çekeceği belirtildi. Kadrodan çıkarılan Serdar Aziz'in yerine de savunmada Kaan Ayhan oynayacak.

OĞUZHAN UMUTLU

Lucescu ile basın toplantısına katılan Oğuzhan Özyakup ise umutlu konuştu. Oğuzhan, "Takımın yaş ortalaması 25-26. Genç bir milli takım. Hocamızla çok ilerledik ama bunu artık sonuca yansıtmamız lazım. İnşallah iyi bir oyun ortaya koyup iyi sonuç almaya çalışacağız" dedi.

LUCESCU İLE 13. MAÇ

Türkiye, Lucescu döneminde 13. maçına bugün çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen hoca yönetiminde oynadığı 12 maçta 3 galibiyet alırken; 5 yenilgi, 4 de beraberlik elde etti. Ekibimiz dün Stockholm'ü gezdi.

    Mircea Lucescu'nun bahanesi bitmiyor!


ŞOFÖR BAYILDI!

İsveç ile bugün oynayacağı mücadeleyi tamamlayan ekibimiz maç saatini beklemeye başladı. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan idmanda koşu ve pas çalışması yapıldı. Antreman sırasında futbolcuların çektiği sert bir şut, saha kenarındaki milli takım şoförünün kafasına isabet etti.Baygınlık geçiren şoföre ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

    Mircea Lucescu'dan ayrılık açıklaması! "Başaramazsam giderim"

İSVEÇ'E ŞANS TANIMIYORUZ

Türkiye, bugün konuk olacağı İsveç ile 11. kez kozlarını paylaşacak. Ay-yıldızlı ekibimiz 5'er resmi ve özel maçta karşılaştığı rakibini 4 kez mağlup ederken, 4 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Milliler bu maçlarda rakip fileleri 12 havalandırdı, kalesinde ise 11 gol gördü. İsveç, A Milli Takım'a karşı son galibiyetini 17 yıl önce elde etti. Milli Takım, 2002 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ali Sami Yen Stadı'nda konuk ettiği İsveç'e 2-1 yenilmişti.

562. SINAV

A Milli Takım, tarihindeki 562. sınavı bugün İsveç karşısında verecek. 95 yıllık tarihinde 294'ü resmi, 267'si özel 561 maç oynaya ay-yıldızlı ekibimiz, bu karşılaşmaların 211'ini kazandı, 219 da yenilgi aldı.

TERİM'İN DEDİĞİNİ YAPTIK

TFF Başkanvekili Ali Dürüst İsveç maçı öncesi yaptığı açıklamada yabancı sayısına değindi. Dürüst, "Yabancı sayısını 4 sene önce Fatih Terim'in dediği gibi yaptık. Yeniden değerlendirip kararımızı vereceğiz" dedi.

 Ay-yıldızlıların rakibi İsveç'te önemli eksikler var. Forsberg ve Olsson sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılırken, ateşi olduğu için idmana katılmayan Granqvist de maça yetiştirilmeye çalışılıyor.

 İsveç'in orta sahası Albin Ekdal'dan Türkiye'ye övgü... 29 yaşındaki oyuncu, "Türkiye'de çok sayıda başarıya imza atan futbolcular var. İşimiz kolay olmayacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.