PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. İş hayatına 'solucan' ile başladı
İş hayatına 'solucan' ile başladı

İş hayatına 'solucan' ile başladı

Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Nursel Nur, Çukurova Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra memleketine döndü.

A+A-

Okuduğu bölümle ilgili iş arayışına giren genç kız, müteahhit olan babasının tavsiyesiyle hiç bilmediği solucan gübresi üretimine merak sardı.

İnternetten yaptığı araştırmalarla bu işe girmeye karar veren Nur, ailesinden aldığı destekle kendi tesisini kurdu.

ispolikujyhtg.jpg

Çevresindekilerin "Pis işlerle uğraşma", "Ne işin var solucanların içinde" gibi sözlerine aldırış etmeyen genç girişimci, bir yıl önce başladığı solucan gübresi üretiminde önemli bir seviyeye geldi.

Nursel Nur, yaptığı açıklamada, babasının yönlendirmesi ve katkılarıyla evinin bahçesine organik solucan gübresi tesisi kurduğunu söyledi.

werdfgh.jpg

İlk etapta 250 bin solucanla üretime başladığını belirten Nur, bir yıl içerisinde bu miktarın 5 milyon solucana ulaştığını aktardı.

İşini severek yaptığını anlatan Nur, şöyle devam etti:

"Stajımı yaparken insanlarla uğraşmanın çok zor olduğunu fark ettim ve geleceğe yönelik düşüncelerim değişti. Babamın da tavsiyesiyle bu işi keşfettim. Başlangıçta çok zor dönemlerden geçtim. Ön yargı çok yüksekti. Çevremde bana, 'Ne işin var bu pis işte', 'Evlen gitsin' ya da 'Git temiz, klimalı bir ortamda çalışsana' gibi sözler söylendi ama ben tüm olumsuz yorumlara rağmen kararlıydım ve kendi işimi kurdum."

poikjiui.jpg

Kısa sürede her şeyin yolunda gittiğini ve artık işinin patronu olduğunu kaydeden Nur, sosyal medya hesabı oluşturarak üretimlerini pazarlamaya başladığını ifade etti.

dfghj.jpg

Solucan gübrelerine internet üzerinden çok fazla talep olduğunu ifade eden Nur, "Yaptığım her adımı paylaştım. O şekilde pazarımı oluşturdum. Üretime başladığım günden bu yana 10 ton civarında solucan gübresi ürettim ve bunlardan 20 bin liralık gelir elde ettim." dedi.

dfghjk.jpg

Nur, solucan gübresinin, çiftçiler tarafından da tercih edildiğini ve beğenildiğini anlatarak, "Şu an çok şükür satışlarımız iyi gidiyor ve üstelik benim gübrem bana yetmiyor. Talep olunca başkasından da alıp satmaya başladım. Hiçbir şekilde içerisinde kimyasal madde yok. Toprağa verimi oldukça yüksek." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.