PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2508.5170.98%
  • DOLAR32.5730.12%
  • EURO34.7680.12%
  • STERLİN40.31-0.74%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. İOS güncellemesi hakkında bilmeniz gerekenler!
İOS güncellemesi hakkında bilmeniz gerekenler!

İOS güncellemesi hakkında bilmeniz gerekenler!

Apple, iPhone ve iPad'ler için iOS 12 güncellemesini bugün yayınlanıyor. Peki iOS 12 güncellemesinde ne gibi yenilikler olacak ve hangi cihazlarda kullanılabilecek? İşte iOS 12 hakkında merak edilenler...

A+A-

Apple, iOS 12 güncellemesini ne zaman vereceğini geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen Apple Worldwide Developers Conference WWDC'de duyurmuştu. 17 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan iOS 12 güncellemesinde ne gibi yeniliklerin olacağı merak ediliyor. Apple yetkilileri hatalarla dolu iOS 11 sürümünün onarıldığını ve 2 kat daha hızlı olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca iOS 12 güncellemesi, iPhone Mesajlar, Fotoğraflar, Bildirimler ve FaceTime uygulamalarına yeni özellikler getiriyor. Peki iOS 12 başka ne gibi yenilikler sunacak? iOS 12 hangi cihazlara gelecek?

apple ile ilgili görsel sonucu

iOS 12 HANGİ YENİLİKLERİ SUNUYOR?

Hatalarla dolu iOS 11, kullanıcılarını pek memnun etmemişti. Merakla beklenen iOS 12 bugün yayınıyor. Yeni işletim sistemi, 2 kat daha iyi bir performans sergileyecek. Uygulamaları 2 kat hızlı açılacak olan yeni sürüm oldukça iddialı geliyor. Yeni sürümde, artırılmış gerçeklik deneyimleri için de ayrıca çalışıldığı görülüyor. Apple, ilk defa fazla yenilik sunmak yerine hata çözümlemelerine daha çok önem verdi.

iOS 12 ile gelen yeniliklere bakıldığında ARKit 2.0, gelişmiş rahatsız etme modu, bildirimleri gruplama, yeni Animojiler, Siri kısayolları ve grup FaceTime özelliği dikkat çekiyor. Grup FaceTime özelliği şu an hazır durumda değil. Apple, iOS 12’ye gelecek bir sonraki güncelleme ile bu özelliği kullanıma sunacak.

‘’RAHATSIZ ETME’’ ÖZELLİĞİ

iPhone'unuzun gece boyu bildirimlerle sizi rahatsız etmesine engel olmak istiyorsanız iOS 12 güncellemesi harika bir çözümle geliyor. iOS 12 güncellemesi ile beraber kullanıcılara 'Rahatsız Etme' seçeneği sunulacak ve 'Rahatsız Etme' seçeneği aktif hale geldiğinde, belli zaman aralığı içerisinde ekranda herhangi bir mesaj görünmeyecek.

'Rahatsız Etme' seçeneği sayesinde gece ya da gün içinde gelen tüm bildirimleri de engelleyebileceksiniz.

GRUP BİLDİRİMLER

Aynı uygulamadan gelen toplu bildirimler artık tek bir bildirim içerisinde görünecek. Böylece kullanıcılar, kilit ekranında yalnızca ilgilendikleri bildirimi rahatça bulabilecek.

SESLİ NOTLAR

Sesli Notlar, yeni iOS sürümü ile birlikte baştan tasarlanırken ilk kez iPad ile uyumlu hale geliyor. Ayrıca bu uygulama için iCloud desteği de gelmiş durumda.

APPLE BOOKS

apple books ile ilgili görsel sonucu

iBooks da yeniden tasarlanarak Apple Books haline dönüşüyor. Yeni kitap mağazası özellikle sesli kitaplara da odaklanmasıyla öne çıkıyor.

MESAJLAR VE MEMOJİLER

apple emoji ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz yıl Animojiler'i tanıtan Apple, iOS 12 güncellemesinde Memojiler ile karşımızda. Memoji sayesinde istediğiniz kişiye benzer interaktik karakterler oluşturabileceksiniz. Oluşturulan Memoji'yi Mesajlar uygulaması ile gönderebileceksiniz.

iOS 12 güncellemesinde gelecek olan Memojiler'e ek olarak hayalet, koala, kaplan ve T-Rex Animojiler'i de cihazlardaki yerini alacak. Mesajlar uygulamasında kamera özelliği sayesinde unutulmaz videolar ve fotoğraflar çekebileceksiniz. Çektiğiniz fotoğraf ve videolara filtreler, metinler, müzik, emoji ve sticker ekleyebilecek ve gönderebileceksiniz.

SİRİ

siri ile ilgili görsel sonucu

iOS 12 güncellemesi ile beraber Siri uygulamasının kısayolları daha hızlı ve işlevsel hale gelecek.

Bir taslağı ya da görevi başlatmak için Siri'ye sesli talimatlar tanımlayabileceksiniz.

GÜVENLİK YÜKSELTMELERİ

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iOS 11, Safari tarayıcısında reklam ağlarının izleme kabiliyetini engelleyen Akıllı Takip Koruma (Intelligent Tracking Prevention) özelliğini beraberinde getirmişti. iOS 12 güncellemesi ile beraber Akıllı Takip Koruma özelliği daha güçlü hale geliyor.

iOS 12 GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILIR?
iOS 12 güncellemesi yayınlandıktan sonra cihazınızın ‘’Ayarlar’’ bölümünde bir uyarı göreceksiniz. Güncellemeyi yüklemek için;
Sırasıyla Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme seçeneklerini tıklayarak, iOS 12 güncellemesini kontrol edebilirsiniz. iOS 12 güncellemesi cihazınız ile uyumluysa, yazılım yükseltme seçeneği karşınıza çıkacak. Yazılım güncellemesi fazla vakit aldığı için cihazınız ile yapacağınız herhangi bir işlem olmadığı zamanı seçmenizde büyük fayda var.

iOS 12 HANGİ CİHAZLARI DESTEKLİYOR?

- iPad Air

- iPad Air 2

- iPad Pro

- iPad 9.7

- iPad mini 2

- iPad mini 3

- iPad mini 4

- iPod Touch (6. nesil)

- iPhone 5s

- iPhone SE

- iPhone 6/6 Plus

- iPhone 6s/6s Plus

- iPhone 7/7 Plus

- iPhone 8/8 Plus

- iPhone X

- iPhone Xs

- iPhone Xs Max

- iPhone Xr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.