PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. iOS 14 hangi yeniliklerle geldi? iOS 14'ün özellikleri...
iOS 14 hangi yeniliklerle geldi? iOS 14'ün özellikleri...

iOS 14 hangi yeniliklerle geldi? iOS 14'ün özellikleri...

Apple, iOS 14'ü dikkat çeken özellikleriyle birlikte Türkiye'deki kullanıcılar için yayınladı. Peki iOS 14 hangi özelliklerle geldi? İşte iOS 14'le birlikte gelen yenilikler...

A+A-

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde tanıttığı iOS 14 güncellemesini Türkiye'deki kullanıcılar için yayınladı. Yeni güncelleme Widget desteği, uygulama arşivi, yenilenen Siri görünümü ve ekran içinde ekran desteği gibi özellikleri ile dikkat çekti. Peki iOS 14 hangi özelliklerle birlikte geldi? İşte iOS 14 ile gelen yenilikler...

- Widget desteği

Yayınlanan iOS 14, widget sistemini de beraberinde getirdi. Böylece çeşitli uygulamaların widgetları, Iphone'ların ana ekranına eklenebilecek.

- Uygulama arşivi (App Library)

Bu özellik ile birlikte uygulamaları listelemek veya klasör haline getirmek daha kolay hale geldi. Uygulama arşivindeki uygulamalar, arama çubuğunda aranabilecek. Böylece istenilen uygulama, daha hızlı bir şekilde bulunacak.

- Ekran içinde ekran özelliği (Picture in picture)

Android işletim sistemine sahip cihazlardan tanınan ekran içinde ekran özelliği, iOS 14 ile birlikte Apple cihazlarına da geldi. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar, video izlerken izledikleri videolar üzerinde düzenlemeler yapabilecek. Ayrıca kullanıcılar, arka planda video izleyebilecek.

- Yenilenmiş siri

iOS 14 ile birlikte Siri tasarımı da tamamen yenilendi. Siri, ekranı tamamen kapatmayacak. Ayrıca sesli mesaj gönderebilecek, çeviri yapabilecek. 

- Telefon aramaları

Telefon aramaları da tıpki Siri gibi ekranı tamamen kaplamayacak.

- Çeviri

iOS 14 ile birlikte cihazlar, bir çeviri programına kavuştu. Bu uygulama paragraf çevirisi yapabilecek, sesli sohbetlere destek verebilecek. Dikkat çeken bir diğer özelliği ise bu uygulamanın çevrimdışı çalışıyor olması. Ancak çeviri yapılabilmesi için istenilen dillerin indirilmesi gerekecek. Halihazırda 11 dilde çeviri yapabilen ancak Türkçe desteği bulunmayan söz konusu uygulamaya ilerleyen zamanlarda Türkçe desteğinin de eklenmesi bekleniyor.

- Mesajlaşma

Yeni güncelleme ile birlikte Mesajlaşma uygulamasında da yenilikler yapıldı. Böylece mesajlar uygulaması artık grup mesajlarına destek verecek, kişiyi yanıtlamaya izin verecek. 

- Haritalar (Apple Maps)

Apple Maps, önerilere izin verecek şekilde güncellendi. Bu öneriler ile birlikte kullanıcılar, daha iyi yerler keşfedebilecek. Ayrıca kullanıcılar, yakındaki en iyi yerler arasında seçim yapabilecekler. 

- CarPlay

Anahtar desteğine kavuşan bu özellik ile birlikte bazı otomobiller sadece Iphone ile açılabilecek. Otomobil sahibi, başkasının otomoboli kullanması için anahtarı Face ID ile Iphone üzerinden verilebilecek. 

- Safari

Safari uygulaması, iOS 14 ile birlikte daha güvenli ve daha hızlı çalışacak.

iOS 14 güncellemesini alacak Iphone modelleri ise şu şekilde;

iPhone SE (2016)
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPod touch (7. nesil)
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone SE (2020)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.