PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. HDP'li 4 belediyeye kayyum
HDP'li 4 belediyeye kayyum

HDP'li 4 belediyeye kayyum

Haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında HDP'li 4 belediye başkanının yerine görevlendirme yapıldı. Şanlıurfa'nın HDP'li Suruç ile Mardin'in HDP'li Mazıdağı, Savur ve Derik belediye başkanlarının yerine kayyum ataması yapıldı.

A+A-

Mardin’in Savur, Derik ve Mazıdağı ilçelerinin HDP’li Belediye Başkanları haklarındaki terör soruşturması kapsamında dün gözaltına alınmıştı. 4 ilçe belediyesine görevlendirme yapıldı.

Mardin’in HDP’li Derik Belediye Başkanı Mülkiye Esmez’in yerine Derik Kaymakamı Hakan Kafkas Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildi.

Mazıdağı Belediye Başkanı Nalan Özaydın’ın yerine Kaymakam Muhsin Duran Kalkan ve Savur Belediye Başkanı Gülistan Öncü’nin yerine Bayram Türker Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildi.  

 

 

Şanlıurfa'nın Suruç belediyesine görevlendirme

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, Şanlıurfa ili Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/11034 sayılı soruşturma dosyasının devam ettiği bildirildi.

Valilik Çevik'in, hakkında devam eden bahse konu adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasanın 127. maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığınca geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı aktarılan açıklamada, Belediye Kanunu'nun 45. ve 46. maddeleri kapsamında Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş'ın belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.