PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. HALKIN ÇORBASINA DOKUNMAYIN
HALKIN ÇORBASINA DOKUNMAYIN

HALKIN ÇORBASINA DOKUNMAYIN

Bugün, odatv4.com, cumhuriyet.com.tr gibi yanlı, yalan ve iftira haberler yapmaya alıştığımız bazı internet sitelerinde, Türkiye’de ilk olarak belediyemiz tarafından uygulanan ve daha sonra birçok belediyeye örnek olan “Çorba Çeşmesi” gibi özgün bir proje, ihaleyi alan kişi üzerinden karalanmaya çalışılmıştır.

A+A-

Yolcu sirkülasyonunun yoğun olduğu metro istasyonları ve ana durak girişlerine konulan, 2011 yılından beri başarı ile yürütülen ve bugüne kadar sabah işine giderken milyonlarca insanın istifade ettiği çorba çeşmelerimiz üzerinden belediyemiz aleyhine algı ve manipülasyon operasyonu yapılmıştır.  

01-028.jpg

HUKUKA VE AHLAKA UYGUNDUR

Yapılan haberlerde, ilçedeki çorba çeşmeleri için açılan ihaleyi kazanan şirket sahibinin siyasi kimliğinden hareketle belediyemizin kurumsal kimliğine saldırılmıştır. Öncelikle şunu belirtelim ki, habere konu olan ihaleler ve belediyemizin diğer tüm ihaleleri Kamu İhale Kanunu'na göre açık ve şeffaf bir şekilde yapılmakta, KİK’in ilan platformu olan EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yayınlanmaktadır. Yapılan ihalelerdeki tüm süreçler KİK tarafından takip edilmekte ve onaylanmaktadır. Belediyemizin ihalelerine giren firma ve yöneticilerinin hangi partiye, hangi vakıf veya derneğe, hangi aidiyete mensup olduğuna bakmayız. Çünkü bizim için aslolan Esenler Belediyesi’nin ve Esenler halkının menfaatleridir. Belediyemizde ihaleler ahlaka ve hukuka uygun olarak yapılır. Bu doğrultuda ihaleye katılma şartlarını taşıyan her firma ve kişi belediyemizin ihalelerine teklif verebilir. Açık ihale usulü ile yapılan ihaleler sonucunda en uygun teklifi veren firma o işi üstlenmiş olur. Belediyemizde ihaleler şimdiye kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Ayrıca tüm belediyeler gibi Esenler Belediyesi de periyodik olarak Sayıştay tarafından denetime tabi tutulmaktadır ve ihalelerimiz dâhil olmak üzere bütün yönetim süreçlerimiz en ince ayrıntısına kadar tetkik edilmektedir.

01-029.jpgBu kadar şeffaf, bu kadar hukuki ve kanuni olarak yapılan ihalelerimize katılan firma ve sahiplerinin aidiyetleri üzerinden belediyemizi suçlayıcı nitelikteki haberin tamamen art niyetli ve kasıtlı olduğu kanaatindeyiz. Kamuoyuna açık bu bilgileri gizli bilgilermiş gibi haberleştiren basın kuruluşları, tarafı oldukları siyasi zihniyetle ilgili algı çalışması yaptıkları herkes tarafından bilinmektedir.

CAMİ SATMA YALANINDAN VAZGEÇMİYORLAR  

Yalan, yanlış haberleriyle sabıkalı ve bir günde yayınlamak zorunda kaldıkları en çok tekziple rekor kıran bu yayın kuruluşlarının son günlerde belediyemize en çok attıkları çamurlardan birisi de belediyemizin cami ve okul satma yalanıdır. Belediyemizle ilgili yaptıkları her haberin mutlaka bir yerine, Borçları için cami ve okul satan AKP'li Esenler Belediyesi’ cümlesini ekleyen bu zavallı medya kuruluşları, bunun yalan olduğunu bildikleri halde çamur atma geleneklerini sürdürüyorlar. Olayın aslını bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz: Uygulamın aslı şudur:

Devlet, tapuları belediyelerde bulunan kamu arsalarının kamu borçlarıyla takas edilerek kendisine devrine istemektedir. Belediyeler de kendi üzerinde bulunan bu yerleri, 6183 sayılı Kanunun Geçici 8. Maddesine ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na uygun olarak maliye hazinesine devretmektedirler. Bu devir işlemleri, belediye meclislerinin yetkisi ile yapılmaktadır.   

Yasal prosedür gereği, kamu lejantlı  (okul, hastane, cami, eğitim, sağlık, dini tesis, kamu kurumu alanı v.b.) belediyelerin mülkünde bulunan alanlar, kamudaki gerçek sahibi olan kurumlarla mahsuplaşma yolunu açan mevzuata uygun olarak maliye hazinesine devredilmektedir.

Bu bağlamda lejantından dolayı mülkiyetin Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmek üzere maliye hazinesine devredilen her yıl değişik belediyelerin buna benzer yüzlerce uygulaması söz konusudur. Uygulama sadece Ak Partili belediyelere has değildir. CHP ve diğer partilere mensup belediyeler de kendi mülkiyetlerindeki bu gibi yerlerini Hazine’ye devretmektedirler.

02-022.jpg

İMAMOĞLU 17 ARAZİ DEVRETTİ

Şu anda İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu 2017 yılında ilçesinde 7’si dini tesis alanı olmak üzere toplam 17 alanı hazineye devretmek için belediye meclisinden yetki almış ve devretmiştir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu daha yeni 15 Temmuz Müzesi’ni hazineye devretmiştir. Bunları hiçbir zaman görmeyen ve haberleştirmeyen iftiracı medyanın, belediyemizin benzer bir uygulamasını sürekli diline dolamasını, yalan ve yanlış bir şeklide okuyucusuna, izleyicisine sunmasını kamu oyununun takdirine sunuyoruz.

                                                                       Esenler Belediyesi Basın Danışmanlığı

04-004.jpg05-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.