PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2323.5310.71%
  • DOLAR32.3710.16%
  • EURO34.8890.7%
  • STERLİN40.7651.34%
  1. HABERLER

  2. Hakim ile Demirtaş'ın avukatları arasında 'sayın' tartışması
Hakim ile Demirtaş'ın avukatları arasında 'sayın' tartışması

Hakim ile Demirtaş'ın avukatları arasında 'sayın' tartışması

A+A-

Siirt'te HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki davanın görülmesi sırasında mahkeme başkanının Demirtaş'a hitap ederken 'sayın' sözcüğünü kullanmamasına Demirtaş'ın avukatları tepki gösterdi. Bunun üzerine sanık avukatları ve mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı.


2011 yılında Siirtt'te düzenlenen bir yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu bazı HDP'li vekiller hakkındaki dava duruşması Siirt 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Demirtaş, duruşmaya tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katıldı. Demirtaş, haklarındaki iddiaları kabul etmediğini "Bu toplantı ve gösteri yürüyüşü Siirt ilinde bulunda sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenmiştir. Biz de bu toplantıya iştirak ettik. Böyle bir toplantıya katılmak suç değildir. Toplantı esnasında birilerinin yasaya aykırı eylemde bulunmuşsa bunun bizim bilmemiz mümkün değildir. Ayrıca sorumluluğumuzda söz konusu değildir. Atılı suçları kabul etmiyorum." sözleriyle dile getirdi.

Mahkeme başkanı, savunmasının sonunda siyasi konuşma yaptığı gerekçesiyle Demirtaş?ı uyararak, ?Siyasi konuşmayın, hakkınızda yapılan suçlamalara cevap verin" dedi ve siyasi konuşmaların tutanaklara geçmeyeceğini söyledi. Sanık avukatları ise, hakimin Demirtaş?a hitap ederken ?sayın? sözcüğünü kullanmamasına tepki gösterdi. Mahkeme başkanı ile avukatlar arasında yaşanan üslup tartışması, mahkeme başkanın ?Önce mahkemeye sonra da bir kadın olarak bana saygı gösterin? sözleriyle sona erdi. 

Tartışmanın ardından devam eden duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.


İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.