PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. Gine'de ecdada vefa
Gine'de ecdada vefa

Gine'de ecdada vefa

A+A-

İDDEF, Gine'de Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi'nin açılışını yaptı. Külliyenin ana bölümünü ise 2. Abdülhamid Han Camiisi oluşturuyor.


İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Gine'nin başkenti Konakri'de, Mahmut Ustaosmanoğlu adına yapımı devam eden külliye içerisindeki medrese ve II. Abdülhamid Han Camisi'ni törenle açtı.

Törende konuşan Gine Din İşleri Bakanı Abdulkarim Jobari ve Konakri Belediye Başkanı Süleyman Torancalu, dünyaya Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olduğu mesajını verdi.

İDDEF Genel Koordinatörü Mehmet Turan, külliyenin iman ve inanç temeli üzerine inşa edildiğini vurgulayarak, "Bizim heyecanımız bu yapıların bitme heyecanı değil, ehl-i sünnet anlayışının yeryüzüne yayılma heyecanıdır. Buradaki yapıları değerli kılacak olan, uygun adımlar atıp hizmet etmektir. Bir ilim merkezi olması hedeflenen Gine Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi'nin açılışı tüm Afrika için bir davet ve tebliğ seferberliğidir. Bu seferberliğe herkesin desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Konakri'de 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilen külliye, bu alanda ülkenin en büyük kompleksi konumunda bulunuyor. Külliyenin ana bölümünü II. Abdülhamit Han Camisi oluşturuyor. Sarı kubbesi Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın mimarisinden esinlenerek inşa edilen II. Abdülhamit Han Camisi'nde 7 bin kişi aynı anda namaz kılabiliyor.

Gine'de inşası devam eden kompleks, ülkedeki en büyük İslami kompleks olma özelliği taşıyor. Yapımı devam eden külliye içerisinde kız ve erkek medresesi, 500 öğrenci kapasiteli İslami İlimler İhtisas Merkezi, günde 100 kişi kapasiteli sağlık ocağı, günlük üç bin kişi kapasiteli aşevi ve misafirhane de bulunuyor.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.