PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gametofobi nedir ? Gametofobi nasıl aşılır?
Gametofobi nedir ? Gametofobi nasıl aşılır?

Gametofobi nedir ? Gametofobi nasıl aşılır?

Gametofobi; kişinin evlenmekten, evli olma halinden korkma durumu olarak açıklanabilir.''Evlenmenin fobisi mi olur?" demeyin. Evlenme korkusu en sık rastlanan fobiler arasında yer alıyor. İşte detaylar.....

A+A-

ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: EVLENME KORKUSU
Evlilik korkusu, kişinin geçmiş çocukluk yaşantılarında maruz kaldığı çatışmalar ve çevresinde veya ailesinde yaşadığı olumsuz evlilik örneklerinden edindiği bilgiler doğrultusunda geliştirdiği, psikolojik bir bağlanma korkusudur. Farklı geçmiş, farklı kültür ve farklı ailelerde yetişen kişiler karşı tarafa bağlanarak, kendilerini çok zorlu ve çatışmalı olabilecek evlilik kurumunun içine sürüklemek istemez. Yani bir nevi kendilerini korumak isterler. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, evlilik korkusu yaşayan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor.

Gametofobi nedir

TEDİRGİN OLMA DURUMU GAMETOFOBİYİ TETİKLER
Bu hayatta birçok kişi, evliliğin getirmiş olduğu veya getireceği yükümlülükleri düşünmekle birlikte, çok az da olsa tedirginlik duydukları olabilir. Buna bir de çocuk sorumluluğu ilave edilince, ortaya çıkması çok doğal olarak karşılanabilecek bir sorun. Özellikle çalışan bayanlarda sıklıkla gametofobi görülür.

Evlilik korkusu, kişinin çevresinde ve ailesinde yaşadığı olumsuz evlilik örneklerinden edindiği bilgiler doğrultusunda yaşadığı bir korku olarak da ortaya çıkabilir.

Gametofobi nedir

KÖTÜ İLİŞKİ ÖRNEĞİNE MARUZ KALMAK SEBEPLERDEN BİRİ
Gençlerin çoğunlukla mutlu bir rüya gibi düşündüğü evlilik, kimilerinin de korku dolu kâbusu haline gelebiliyor. Kişinin, anne ve babasının mutsuz ve sürekli tartışıyor olması bu korkuyu doğurabilir.

Kılıbık olma korkusu, evlenince birçok ev işine ortak katkı sağlama, özellikle eşi çalışıyorsa mutfak ve temizlik işlerine katılma ihtimali de kişileri evlilikten uzaklaştırabilir. Yine özgürlüğüne düşkün bireyler, kısıtlanma korkusuyla gametofobiye kapılabilirler

Gametofobi nedir

BENCİL OLABİLİRLER
Evlilikten kaçan kişiler, bağlanmaktan korktukları için uzun süreli birlikteliklerden kaçar. Yalnız yaşamanın en doğru yaşam biçimi olduğuna inanır. Daha çok bekâr ve yalnız yaşayan insanlarla görüşmek ister. Fazla mükemmeliyetçi düşünür. Bencil yaklaşımları olabilir.

GAMETOFOBİ NASIL AŞILIR?
Sağlıklı toplumlar, sağlıklı ailelerden oluşur. Sağlıklı evlilikler, bir toplumun en sağlam dinamikleridir. Bu nedenle düzenli, başarılı bir yaşam ve sağlıklı, uzun ilişkiler yaşayabilmek için gerekirse psikolojik destek almaktan da kaçınmamalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.