PİYASALAR

  • BIST 10010336.50%
  • ALTIN2401.8230.04%
  • DOLAR32.2590%
  • EURO34.642-0.09%
  • STERLİN40.272-0.11%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Fırsatçılar fiyatları aksesuarla şişiriyor
Fırsatçılar fiyatları aksesuarla şişiriyor

Fırsatçılar fiyatları aksesuarla şişiriyor

İkinci el otomobil ilanlarında bakanlığın ceza kararı, aksesuar bedeli ile aşılıyor. Birçok ilanda otomobil fiyatının sıfırın bedelinin altında gösterildiği, ancak açıklamalarda "250 bin liralık" aksesuar olduğu ifade ediliyor. Fırsatçılar bakanlık kararını aksesuar ile aşmayı başarıyor.

A+A-

Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak kaydı ile alınan 'İlandaki ikinci el otomobil fiyatı, sıfır fiyatını geçemez' kararı, piyasada karşılık bulmuyor. Otomobil ilanlarının birçoğunun cezaya yakalanmamak için sıfır fiyatının altına çekildiği görülüyor. Ancak ilan açıklamalarında 'aracımda aksesuar vardır, fiyata dahil değildir' ibareleri yer alıyor. Yine birçok otomobil ilanının açıklama kısmında 'Gerçek fiyat değildir, arayın görüşelim' yazdığı görülüyor. Her yolu deneyen fırsatçılar bu kez de 'aksesuar' oyununa başvuruyor.

CEZAYA TAKILMIYORLAR

İlanlar incelendiğinde otomobil fiyatlarının resmi olarak sıfır fiyatının aşağısında olduğu ama araçta aksesuar bulunduğu ifade ediliyor. Aksesuar fiyatları ise oldukça dikkat çekici.

Kaynak: Türkiye

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.