PİYASALAR

  • BIST 1009900.25-0.76%
  • ALTIN2874.3840.02%
  • DOLAR34.092-0.07%
  • EURO38.041-0.01%
  • STERLİN45.4510.27%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan'ın Hamas açıklamasına İsrail ve İtalya'dan tepki
Erdoğan'ın Hamas açıklamasına İsrail ve İtalya'dan tepki

Erdoğan'ın Hamas açıklamasına İsrail ve İtalya'dan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hamas açıklamasına tepki gösteren İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, "Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye'yle ilişkilerimizdeki rotayı yeniden hesaplamanın zamanı geldi." dedi.

A+A-

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." açıklamasına dair X hesabından bir paylaşımda bulundu.

Zohar, "Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Artık Türkiye'yle ilişkilerimizdeki rotayı yeniden hesaplamanın zamanı geldi." diye yazdı.

İSRAİL'DEN ÖNCE İTALYA TEPKİ GÖSTERDİ

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini de Erdoğan'ın Hamas hakkındaki sözlerini kınayan Salvini, "Bu sözler vahim ve iğrenç. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'den, protesto için Türk büyükelçisini bakanlığa çağırmasını isteyeceğim." ifadelerini kullandı.

İtalya'nın, konunun muhatabı İsrail'den önce tepki göstermesi dikkati çekti.

ERDOĞAN DEMİŞTİ?

Bugün, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Filistin davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. Hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. İyi niyetimiz vardı, suistimal edildi. İsrail'e gitme projemiz vardı, iptal ettik, gitmeyeceğiz." demişti

Kaynak: Haber7

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.