PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. Erdoğan'dan Madagaskar'a: Orta gelir hedefinizi destekliyoruz
Erdoğan'dan Madagaskar'a: Orta gelir hedefinizi destekliyoruz

Erdoğan'dan Madagaskar'a: Orta gelir hedefinizi destekliyoruz

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madagaskar'a gerçekleştirdiği resmi ziyarette Madagaskar'ın orta gelirli ekonomi haline gelme hedefini desteklediklerini söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun son durağı Madagaskar'da Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ile Ivato Uluslararası Konferans Merkezi'nde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) organize ettiği Türkiye-Madagaskar İş Forumu'nda iş adamlarına hitap etti.

Cumhurbaşkanı Rajaonarimampianina öncülüğünde Madagaskar'ın büyük bir kalkınma hamlesi içerisinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Zengin kaynakları işletilerek, ülkenin 2020 yılında orta gelirli bir ülke konumuna gelme hedefini bizler de destekliyoruz. Bu hedefe ulaşabilmesi, ülkelerimizde, ihracat için gerekli tesislerin kurulmasına, altyapının ve üstyapının geliştirilmesine bağlıdır. Ulusal Kalkınma Planı içinde yer alan projelerin sanayileşmeye ve ekonomik kalkınmaya da önemli katkısı olacaktır. Madagaskar'ın hem insan kaynağını hem de zengin doğal kaynaklarını doğru kullanarak hedeflerine ulaşacağına inanıyorum. Zengin bir turizm ülkesi olan Madagaskar'da yatırımlar desteklenirken şüphesiz doğal hazinelerin de korunması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bölgesindeki istikrarsızlık sebebiyle son iki yılda sıkıntı yaşansa da Türkiye'nin turizm alanında dünyada 6. sıraya kadar yükseldiğine dikkati çeken Erdoğan, "Türkiye olarak doğal kaynaklarımız sizinki kadar zengin olmasa da iyi eğitimli insan sermayemiz sayesinde önemli başarılara imza attık. Ekonomik kalkınma ve sanayileşme alanında Madagaskar ile karşılıklı paylaşabileceğimiz birçok tecrübemiz bulunuyor. Türkiye, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan konumu ile son dönemde ekonomi alanında çok önemli ilerlemeler kaydetti, adeta bir başarı hikayesi yazdı. Ulaştırmadan enerjiye, eğitimden sağlığa kadar her alanda dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.