PİYASALAR

  • BIST 10010267.090%
  • ALTIN2407.339-0.15%
  • DOLAR32.221-0.09%
  • EURO34.7160.03%
  • STERLİN40.4180.25%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan: Kudüs’te yeni oldubittiler oluşturma gayretini reddediyoruz
Erdoğan: Kudüs’te yeni oldubittiler oluşturma gayretini reddediyoruz

Erdoğan: Kudüs’te yeni oldubittiler oluşturma gayretini reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Zirvesi'nde konuştu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüste yeni oldubittiler oluşturma gayretini reddediyoruz

Günümüz dünyasında düzenin değil düzensizliğin hakim olduğunu ifade eden Erdoğan, "Komşumuz Suriye’de savaşın sona ermesini ve Suriye’ye istikrarın gelmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Suriye’nin geleceğini tehdit eden DEAŞ, PKK/YPG terör örgülerine sınır ötesi operasyonlarla çok ağır darbeler indirdik." dedi.

Erdoğan, "Kudüs’te yeni oldubittiler oluşturma gayretini reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bir terör örgütü eliyle diğerini yok etme politikalarının varacağı yer daha fazla kan, daha fazla işgal, daha fazla zulüm ve gözyaşıdır." diye konuştu.

-Filistin meselesinde de aktif bir tutum sergiliyoruz. Kudüs'te yeni oldu bittileri reddediyoruz. Asya'nın kalbi İstanbul süreci kapsamında faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Keşmir halkının beklentileri doğrultusunda çözümü destekliyoruz. 

-Terörizm dünya genelinde yükseliyor. Suriye sahası maalesef bu acı hakikatin ispatı olmuştur. İstikrarlı sürdürülebilirlik için somut adımların atılmasına ihtiyaç duyuluyor.

-Bölgemizde kompine taşımacılığa önem veriyor, modern ipek yolunun yeniden inşasını destekliyoruz. Hazar geçişli doğu batı orta koridor girişimimiz bu yaklaşımımızın en somut örneğidir.

-Tek taraflı adım ve yaptırımları doğru bulmuyoruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.